Adoptă un câine în numai 8 zile. „Sunt deparazitaţi, vaccinaţi şi sterilizaţi”

Adoptă un câine în numai 8 zile. „Sunt deparazitaţi, vaccinaţi şi sterilizaţi”

Câini comunitari                                                                     FOTO: Primăria Constanţa

În anul 2019, peste 1.290 de câini comunitari au fost adoptaţi la nivelul municipiului Constanţa. Şi în prima lună a noului an s-au înregistrat un număr mare de adopţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prima lună a anului 2020, au fost adoptaţi 111 căţei, unul a fost revendicat de proprietar şi pentru 10 s-au depus cereri de adopţie. Cifrele au fost înregistrate la adăpostul public pentru animale abandonate, situat pe strada Vârful cu Dor numărul 5, din municipiul Constanţa.

În acelaşi adăpost, peste 150 de căţei aşteaptă în continuare o familie.

„Anul trecut, 1.294 de câini comunitari şi-au găsit un cămin şi 45 au fost revendicaţi. De asemenea, niciun câine nu a fost eutanasiat, deoarece nu eutanasierea reprezintă soluţia pentru gestionarea în mod sănătos a problemei câinilor fără stăpân, ci adopţia, spun reprezentanţii primăriei Constanţa.

Solicitările celor care doresc să adopte un câine se pot introduce imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

„Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare”, transmite primăria.

Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Cei interesaţi pot vizita Adăpostul Public pentru Animale Abandonate:

- luni, marţi, miercuri şi vineri, între orele 10:00 - 14:00;

- joi, în intervalul orar:  09:30 - 17:30.

 

Pe aceeaşi temă:

Transport ilegal de câini şi pisici, găsit de poliţia din Germania. Animalele veneau din România, erau bolnave, proaspăt operate sau drogate pentru a arăta bine

226 de câini abandonaţi au fost adoptaţi în urma campaniei Primăriei Constanţa

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: