Cum să petreci cea mai romantică zi a anului. De Ziua Îndrăgostiţilor, cuplurile sunt aşteptate pe litoral

Cum să petreci cea mai romantică zi a anului. De Ziua Îndrăgostiţilor, cuplurile sunt aşteptate pe litoral

Plimbare în doi pe malul mării Foto Adevărul

De Ziua Îndrăgostiţilor, serbată la 14 februarie, cuplurile sunt aşteptate cu pachete turistice promoţionale pe litoral - la mare sau în deltă.

În această săptămână, România va fi cuprinsă de febra Zilei Îndrăgostiţilor, sărbătoarea occidentală de Valentine’s Day împământenită şi celebrată la 14 februarie, care prevesteşte autohtonul Dragobete de la 24 februarie. Mai ales că pică într-o zi de duminică, cuplurile vor avea răgaz să se bucure de momente cât mai romantice, într-o escapadă pe litoral - la Marea Neagră sau în Delta Dunării. 

Hotelurile de pe litoral, care sunt deschise în extrasezon, au conceput o ofertă specială pentru perechile care caută în ocaziile aniversare compania Mării Negre, chiar şi în sezonul rece. 

La hotelul Iaki (4 stele) în Mamaia, pachetul special costă 240 lei de persoană pentru o noapte de cazare, cu un masaj de relaxare în cuplu la SPA şi o cină festivă. 

La hotelul Vega (5 stele) din Mamaia eşti întâmpinat la sosire cu vin şi fructe, iar gazdele au pregătit o ofertă cu preţuri între 136 şi 356 euro pe noapte, în funcţie de perioada şederii - o noapte sau două de cazare, cu cină festivă, program artistic, tratamente SPA şi alte servicii. 

În Mamaia Nord, zona turistică din Năvodari, poţi închiria o vilă întreagă cu 650 lei pe noapte, dacă doreşti să petreci, alături de fiinţa iubită şi de prieteni dragi, un weekend cu plimbări pe plajă şi cu distracţie de grup. O singură cameră sau un apartament de două camere în această zonă costă, în funcţie de utilităţi, între 69 lei şi 200 lei pe noapte. 

Pentru cei care n-au nevoie de răsfăţ şi condiţii de multe stele, există întotdeauna 2 Mai şi Vama Veche, o cameră costă între 50 şi 150 lei pe noapte. De mâncat se găseşte o masă caldă la Bolo Steak House, localul din colţul aleii principale a Vămii, care este deschis tot timpul anului. 

Weekendul de Ziua Îndrăgostiţilor va fi presărat la mare de evenimente şi surprize. Un spectacol cu public numeros sub semnul iubirii, „Iubeşte Constanţa“, va avea loc vineri seara, de la ora 19, în Sala Sporturilor din Constanţa, unde va cânta Andra şi câştigătoarea de la Vocea României 2015 Cristina Bălan, ex-Impact. Sâmbătă seara, la club Nobilis din Constanţa este o seară unde va răsuna numai muzică de pe discurile de vinil, pentru iubitorii muzicii vechi, iar la pupitru va fi DJ Sorin Lupaşcu. 

Pentru locuri şi mai îndepărtate, dar tot pe malul apelor, cu linişte absolută, soluţia poate fi şi Delta Dunării. La Sfântu Gheorghe, cazarea la pensiune are tarife pornind de la 70 lei pe noapte. O pensiune de la Uzlina se închiriază integral cu 500 lei pe noapte, iar o modalitate inedită de a înnopta este pe nava fluvială de la Uzlina, unde o cabină matrimonială are preţul de 120 lei pe noapte. La Chilia Veche, în inima Deltei, o garsonieră într-un complex turistic este 200 lei pe noapte, cu micul dejun inclus. 

Pe aceeaşi temă:

Marea Neagră s-a înfuriat rău: imagini spectaculoase de la Constanţa

Poveşti cu monstrul Deltei Dunării. Cum mâncau odinioară copiii jumări din slănină de morun, sturionul critic ameninţat acum cu dispariţia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: