Cum explică reprezentanţii Electric Castle faptul că au blocat accesul turiştilor pe faleza Tuzla

Cum explică reprezentanţii Electric Castle faptul că au blocat accesul turiştilor pe faleza Tuzla

Zonă din faleza Tuzla, îngrădită FOTO M.I.

Reprezentanţii Electric Castle, care au deschis o tabără de creaţie pe plaja Cochilia de la Tuzla, spun că au îngrădit accesul turiştilor pentru a-i proteja pe participanţi de infecţia cu noul coronavirus.

Plaja Cochilia, situată la extremitatea falezei Tuzla, era sâmbătă seara închisă turiştilor. O barieră oprea accesul autoturismelor de pe faleză pe plajă, iar la intrare, un anunţ legat de o sfoară interzicea accesul oricărui vizitator în mica oază. „No entry. Tabără de creaţie. Circuit închis“, scria pe o plăcuţă. De la distanţă am putut să vedem mai multe containere vopsite în culoare albastru deschis, cu alei luminate.
 
Câţiva băieţi care se se ocupau cu aprovizionarea ne-au spus că toată plaja a fost închiriată pentru întregul sezon estival celor de la Electric Castle. „Cochilia salută Tabăra de creaţie - proiect lansat de Electric Castle, unde artiştii de muzică se vor întâlni în fiecare săptămână pentru a se inspira şi a crea împreună noi proiecte neaşteptate“, aflăm de pe pagina oficială de Facebook. 
 
De la oamenii locului am mai aflat că în zonă sunt nu mai puţin de 40 de containere, iar chiria pe noapte pentru un loc de cazare este de 100 de euro.
 
Într-un punct de vedere trimis redacţiei Adevărul, reprezentanţii Electric Castle spun că „Tabăra de creaţie Electric Castle, aşa cum îi este şi denumirea, este un spaţiu dedicat exclusiv artiştilor invitaţi de către festival pentru sesiuni de creaţie şi compoziţie. În niciun caz nu are o destinaţie comercială, niciuna dintre cele 16 "căsuţe de vacanţă" (nu 40) amplasate temporar aici pentru a-i acomoda pe artişti nu este destinată închirierii aşa cum articolul în mod fals menţionează. Da, accesul este restricţionat tocmai pentru a respectă regulile impuse de pandemia COVID-19, în care numărul participanţilor este limitat iar aceştia suportă triaje speciale pentru a putea fi integraţi în proiectul nostru“.
 
Tabăra de creaţie este situată pe faleza adiacentă plajei Cochilia, sectorul de nisip fiind închiriat de la administratorul plajei, respectiv Administraţia Bazinală Dobrogea-Litoral. Căsuţele de vacanţă situate pe faleza Tuzla sunt ilegale, ca, de altfel, toate construcţiile din zonă, aşa cum a precizat primarul localităţii Tuzla, Taner Reşit, care a anunţat că urmează să le demoleze, însă aşteaptă undă verde de la Prefectura Constanţa. Până atunci, a trimis notificări şi a dat amenzi celor care deţin structurile. 
 
Faleza Tuzla este disputată de Primăria Tuzla şi Administraţia Bazinală Dobrogea-Litoral din anul 2015. Următorul termen de judecată este la 20 august 2020.
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: