Cum se chinuie, de 15 ani, statul să vândă un complex turistic de pe litoralul românesc. La cât a scăzut preţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul „Dunărea” din Neptun 1969 foto: Vladimir Rosulescu
Complexul „Dunărea” din Neptun 1969 foto: Vladimir Rosulescu

Sudul litoralului a devenit în ultimii ani zona predilectă pentru investitorii în turism. Aici, atmosfera de staţiune se păstrează încă, iar hotelurile construite cu zeci de ani în urmă sunt scoase la vânzare. Numai statul român nu reuşeşte de 15 ani să vândă un complex din Neptun.

În anul 2007, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) anunţa că scoate la vânzare Complexul Restaurant „Dunărea” din Neptun. Preţul, la acea vreme, era de 2,65 milioane de euro, fără TVA.

Anii au trecut şi statul român nu a găsit un cumpărător pentru acest complex. Acum, RA-APPS a anunţat pentru 12 mai 2021 o licitaţie cu strigare pentru acelaşi complex. De data aceasta preţul de pornire este 926.000 de euro, fără TVA.

Complexul „Dunărea” este situat chiar la drumul principal ce străbate staţiunea Neptun. Ceea ce vrea statul român să vândă este un complex compus din construcţii şi teren aferent în suprafaţă de 4.680 de mp, situat pe strada Trandafirilor numărul 12.

Acest complex cuprinde o clădire C1 (D+P+1E) cu o suprafaţă utilă totală de 2.660,65 mp, compusă din demisol – 2 camere şi dependinţe, parter – 18 camere şi dependinţe, etaj – 23 camere şi dependinţe; o clădire C2 – post trafo (cu o suprafaţă construită de 78 mp); o platformă betonată (cu suprafaţa de 758,91 mp) şi un teren intravilan în suprafaţă de 4.680 mp.

15 ani fără nici un cumpărător

Timp de 15 ani, statul a încercat să vândă fără succes acest complex. Dacă în 2007, preţul cu care RA-APPS scotea la vânzare acest complex era de 2,65 de milioane de euro, fără TVA, statul a scăzut preţul pe măsură ce anii au trecut, iar cumpărătorii nu s-au prezentat la licitaţii.

Şi în luna martie 2012, Regia scotea la vânzare acest obiectiv, cu un preţ de pornire de 1,3 milioane de euro, fără TVA, dar nici de data asta nici un cumpărător nu s-a prezentat.

A urmat o nouă încercare de vânzare, în anul 2014. De data aceasta, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat a scos la vânzare Complexul Restaurant Dunărea cu preţul de pornire al licitaţiei de 1,28 milioane euro, fără TVA.

Anul acesta, RA-APPS a organizat în data de 5 aprilie o primă licitaţie cu strigare pentru acest complex, preţul de pornire fiind de 1.027.900 de euro, fără TVA. Deoarece nici un cumpărător nu a fost interesat de o investiţie în Neptun, Regia revine cu o nouă licitaţie organizată în data de 12 mai.

Preţul Compexului Restaurant Dunărea a mai scăzut, între timp. Statul român vrea să-l vândă acum cu

926.800 de euro, fără TVA, preţ de pornire a licitaţiei. Data şi ora limită de înscriere la licitaţie este 10 mai 2021 ora 12,00.

Vă recomandăm şi:

România interbelică, arătată într-un documentar american din 1935 VIDEO

Restaurantele şi barurile de pe litoral ar putea afişa mesajul: „Safe location - Noi ne-am vaccinat pentru siguranţa voastră”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite