Cum a ajuns Regele Mihai să fie muşcat de un câine turbat la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai                                                                                           FOTO digitool.dc.bmms.ro
Regele Mihai                                                                                           FOTO digitool.dc.bmms.ro

Familia Regală îşi petrecea o bună parte din perioada estivală la Constanţa. Ziarele vremii scriau despre aceste şederi, dar şi despre anumite incidente ce se petreceau în timpul lor.

Ziarul „Dacia”, din 23 iulie 1926, nota un astfel de incident petrecut pe timpul şederii Familiei Regale la Constanţa. Cu titlul „ Principele Mihai, muşcat de un câine turbat”, jurnaliştii scriau că principele moştenitor a fost muşcat de un câine care era favoritul principesei Elena.

După acest moment, câinele ar fi murit, iar la autopsie medicii veterinari au constatat că animalul era turbat.

„Principele Mihai a fost supus imediat tratamentului antirabic, de către un medic sosit din Bucureşti. Cu trenul de 12, principele a fost dus la Bucureşti unde i se vor face zilnic injecţiunile necesare”, scria ziarul „Dacia”, aflat în arhiva Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman” din Constanţa.

În acelaşi articol, jurnaliştii îi asigurau pe cititori că nu există nici un motiv de îngrijorare cu privire la incident deoarece tratamentul antirabic este unul „banal în medicină” şi nu expune pacientul la nici un risc.

Familia Regală venea aproape în fiecare vară la Constanţa, presa vremii notând prezenţa lor la malul mării. Fie că stăteau la Pavilionul Regal din Portul Constanţa, fie la Mamaia, reprezentanţii Casei Regale îmbinau vacanţa cu anumite activităţi oficiale.



De exemplu, în ziarul „Dacia” din iulie 1928 se menţionează vizita Regelui Mihai la tabăra din Mamaia. Însoţit de principesa Elena şi de principele Filip al Greciei, Mihai a vizitat tabăra „Regele Mihai I” de pe plaja din Mamaia. În tabără se aflau 120 de cercetaşi din Buzău şi Bucureşti, aflaţi sub comanda locotenentului Marin Georgescu.

„După ce Mihai s-a recomandat fiecărui cercetaş în parte a urmat vizitarea corturilor şi a bisericuţei. Din partea conducătorilor taberei a vorbit părintele D. Popescu din Buzău”, se arată în publicaţia menţionată.

Imagine indisponibilă

Pe aceeaşi temă:

Când viaţa bate filmul: crima petrecută în urmă cu un secol într-o familie săracă de lipoveni


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite