Cum au ajuns cele 5 buletine de vot la mama primarului Constanţei. Femeia a fost prinsă când voia să le bage în urnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii constănţeni continuă cercetările în cazul mamei primarului, care a fost prinsă în secţia de votare cu cinci buletine pe care intenţiona să le bage în urne.

Teodora Făgădău a fost surprinsă în secţia de votare 133 din Constanţa de către reprezentantul UDMR când voia să introducă în urnă cinci buletine de vot. Imediat, preşedintele secţiei a alertat Poliţia.

Surse apropiate PSD susţin că cele cinci buletine de vot ar fi fost primite de femeia în vârstă de 70 de ani de la reprezentantul ALDE în acea secţie de votare, totul fiind o eroare pe care mama primarului Decebal Făgădău nu ar fi sesizat-o din cauza vârstei. 

Această ipoteză este cea susţinută chiar de soţul Teodorei Făgădău care a şi declarat în faţa secţiei de poliţie că „fata de acolo (reprezentanta ALDE n.red.) în loc să observe că a dat patru sau cinci buletine...i-a dat numai pentru europarlamentare. S-a dus acolo, ea nu vede, e bătrână, pensionară. Şi a venit cu ele şi a sesizat băiatul (reprezentantul UDMR n.red.). Ce faceţi aici? Aşa mi-a dat...”, spune Vasile Făgădău.

În schimb, reprezentanţii ALDE Constanţa susţin că situaţia înregistrată la secţia 133 va fi verificată de poliţie. „Din informaţiile de la secţia de votare, unde avem reprezentanţi, situaţia se prezintă astfel: femeia despre care se vorbeşte a primit un buletin de vot, însă în aglomeraţia înregistrată la secţie şi în învălmăşeală, se pare că a mai luat alte câteva buletine de pe masă. Reprezentantul nostru nu a sesizat acest aspect pentru că,  repet, era multă agitaţie şi aglomeraţie. În schimb, a sesizat reprezentantul UDMR, când doamna în cauza a ieşit din cabina de vot. În acel moment a fost sesizată preşedinta secţiei care, la rândul ei, a sesizat poliţia. Alte povesti ţesute în jurul acestui incident sunt tentative jalnice ale unora de a transforma un caz de competenţa poliţiei în poveşti”, spune Gabriel Daraban, preşedintele ALDE Constanţa.

Varianta ALDE este respinsă categoric de Vasile Făgădău: „Ea zice că i-a şutit. Soţia mea să şutească?”

Primarul Decebal Făgădău a declarat că „mama a făcut plângere penală, a sesizat biroul Electoral Judeţean cu privire la cele întâmplate la secţia respectivă. mama se va prezenta de fiecare dată când este chemată să facă lumină în acest caz. Este victimă colaterală pentru că este părintele primarului. Încă din momentul în care a intrat în secţia de votare prima întrebare a fost dacă există legătură de rudenie între ei şi mine. Au spus că da. De aici încolo lucrurile le cunoaşteţi.”

Conform articolului 387 din Codul Penal, frauda la vot reprezintă fapta persoanei care votează: a) fără a avea acest drept; b) de două sau mai multe ori; c) prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Cum explică tatăl primarului Constanţei faptul că soţia sa încerca să bage mai multe buletine de vot în urne. „Ea nu vede, e bătrână, pensionară”

VIDEO Mama primarului Constanţei a fost prinsă cu cinci buletine de vot. Femeia încerca să le introducă în urnă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite