Cu cât se vinde carnea de miel în Constanţa. Cele două pieţe unde este permisă comercializarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea de miel se comercializează în hale speciale                  FOTO: RAEDPP Constanţa
Carnea de miel se comercializează în hale speciale                  FOTO: RAEDPP Constanţa

Până sâmbătă, 18 aprilie, clienţii pot găsi carne de miel comercializată în condiţii care îndeplinesc normele sanitar veterinare.

În municipiul Constanţa, carnea de miel se comercializează în interiorul celor două hale de lactate din Piaţa Griviţei şi Piaţa Tomis 3.

„Preţurile sunt stabilite de către producători şi variază între 25 şi 30 de lei/kilogram”, spun cei de la Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” (RAEDPP) Constanţa.

Iată câteva mtive pentru care este recomandat să cumpăraţi carnea de miel din pieţele agroalimentare:

  • Carnea provine de la ferme din judeţele Constanţa şi Tulcea, iar vânzarea se face cu respectarea legislaţiei în vigoare, astfel că puteţi fi siguri că de Sărbătorile Pascale veţi consuma produse proaspete, de calitate şi naturale;
  • Loturile de carne de miel sunt livrate din abatoare autorizate;
  • Astfel puteţi sprijini producătorii locali în această perioadă de criză.


Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa asigură toate condiţiile de igienă şi siguranţă alimentară în halele unde se comercializează carne de miel. Producătorii trebuie să poarte obligatoriu mască şi mănuşi de protecţie, să se spele şi dezinfecteze pe mâini înainte de a începe munca şi ori de câte ori va fi nevoie, iar echipamentele şi ustensilele trebuie curăţate şi dezinfectate ori de câte ori va fi necesar, utilizând produse ce asigură realizarea unei igienizări şi dezinfecţii corespunzătoare.

La intrare există dispensere pentru igienizarea mâinilor, covoraşe impregnate cu material dezinfectant pe bază de clor şi se va face dezinfecţie zilnică, după închiderea programului. La rândul lor, clienţii au datoria de a respecta regulile privind distanţarea socială şi de a intra în hală în mod organizat, pentru a preveni aglomeraţia. Personalul pieţei supraveghează şi direcţionează fluxul de persoane, astfel încât să fie respectată distanţa socială.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa supraveghează în permanenţă vânzarea mieilor.

În pieţele agroalimentare administrate de RAEDPP se va comercializa zilnic carne de miel, până sâmbătă, 18 aprilie.

Pe aceeaşi temă:

Se fură ca-n codru la marginea Constanţei. Oamenii sunt disperaţi: „Ne vom face singuri dreptate“

VIDEO Descoperire uluitoare la Cazinoul din Constanţa. O fereastră-scoică, aidoma celei de pe faţadă, era ascunsă sub glet

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite