Criminal de război, prins în România. Ar fi ucis civili în războiul din fosta Iugoslavie

Criminal de război, prins în România. Ar fi ucis civili în războiul din fosta Iugoslavie

FOTO: Arhiva Adevărul

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanţa au depistat un bărbat, care era urmărit internaţional pentru crimă de război. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

În dimineaţa zilei de miercuri, 29 mai, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări Constanţa, la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au depistat un bărbat, de 57 de ani, pe numele căruia exista o cerere de urmărire internaţională, emisă de autorităţile bosniace.

„Bărbatul în cauză, cu dublă cetăţenie, suedeză şi bosniacă, a fost dat în urmărire internaţională, pentru comiterea infracţiunii de crimă de război împotriva civililor, fapte petrecute în anul 1992, pe teritoriul Iugoslaviei”, transmite IPJ Constanţa.

Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Constanţa, urmând ca la data de 30 mai a.c., să fie prezentat Curţii de Apel Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.

Pe aceeaşi temă:

Mesajul poliţiştilor pentru absolvenţii de liceu: „Bucuraţi-vă în siguranţă!”

Ipotezele anchetatorilor în cazul femeii găsite moartă pe plajă. Câţi bani au găsit asupra cadavrului

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările