Copil pierdut pe plajă, găsit de jandarmi. Sfaturi utile în astfel de cazuri

Copil pierdut pe plajă, găsit de jandarmi. Sfaturi utile în astfel de cazuri

FOTO: Jandarmeria Constanţa

Incidentul s-a produs sâmbătă, pe o plajă din Constanţa, în zona cartierului Faleză Nord. Copilul rătăcit are numai 10 ani.

În jurul orei 13.00, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost sesizaţi cu privire la un copil în vârstă de 10 ani, pierdut pe plaja din cartierul Faleză Nord, minicipiul Constanţa.

În căutarea acestuia au plecat două echipaje de jandarmeri, reuşind să îl găsească la aproximativ 1 kilometru de locul unde erau părinţii lui. Băiatul era specriat când oamenii legii au dat de el.

„După ce micuţul le-a povestit jandarmilor că a plecat să se plimbe şi nu a mai ştiut să se întoarcă în zona unde făcea plajă alături de familie, a fost condus în siguranţă la locul unde se aflau părinţii”, transmite Jandarmeria Constanţa.

Pentru prevenirea unor evenimente neplăcute, Jandarmeria recomandă următoarele:

  • acordaţi o atenţie deosebită copiilor, care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate;
  • asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele părinţilor sau al însoţitorilor, numărul de telefon unde aceştia pot fi găsiţi, precum şi numele unităţii de cazare;
  • învăţaţi copilul că, dacă se pierde de părinţi, trebuie să rămână în zona unde i-a văzut ultima dată şi să apeleze la un echipaj de siguranţă publică.

Pe aceeaşi temă:

Comandantul IPJ Constanţa, implicat într-un accident rutier. Ce spune Poliţia despre eveniment

Iaht ucrainean, în derivă pe Marea Neagră. Cum l-au depistat operatorii Radionav

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: