VIDEO Zi de foc pentru salvatori: mai mulţi copii, în pericol de înec. Un turist a murit la Olimp şi un altul este dispărut în mare, la Venus

VIDEO Zi de foc pentru salvatori: mai mulţi copii, în pericol de înec. Un turist a murit la Olimp şi un altul este dispărut în mare, la Venus

Ultimul weekend de vară pe litoral FOTO Oana Maria Iancu

Salvatorii de pe litoral au o zi grea: mai multe persoane au cerut ajutor la 112 pentru salvarea unor copii de la înec.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi copii sunt în pericol de înec la Venus, în zona Hotelului Turcoaz. Intervin pompierii ISU cu o ambarcaţiune TARGA din Portul Mangalia, o ambulanta SMURD şi elicopterul pentru survol.

Misiunea este îngreunată de valurile mari. Salvatorii anunţă că s-au primit mai multe apeluri la 112 pentru salvarea persoanelor în pericol de înec.

În tot sudul litoralului începând de la Vama Veche până la Olimp acţionează toate forţele ISU (terestre 4 SMURD, şenilate şi pe mare ambarcaţiunea din Portul Mangalia şi echipaje de scafandri) şi aerian (elicopterul) care desfăşoară activităţi de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puţin şapte persoane printre care şi copii, fie dispăruţi în mare, în pericol de înec sau resuscitati pe plaja. În ajutorul salvatorilor au venit patru SAJ B2, 1 SAJ C, nave de la ARSVOM şi Garda de Coasta. Totodată, salvamarii au luptat contra cronometru pentru salvarea tuturor persoanelor, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă.

Bilanţul după jumătate de zi este următorul: în staţiunea Neptun o persoană scoasă din mare a refuzat transportul la spital, în Venus, un copil în vârstă de 9 ani a fost scos din mare cu probleme respiratorii şi transportat la spital, iar o femeie în stop cardiorespirator a ajuns la o unitate medicală. În Olimp, un bărbat de 76 de ani a decedat, în Jupiter o persoană refuza transportul la spital, iar în Vama Veche trei persoane scoase din mare refuza transportul la spital. A mai rămas o persoană disparuta în mare la Venus.

Semnificaţia culorilor steagurilor

STEAGUL ROŞU – scăldatul este interzis
STEAGUL GALBEN – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesionişti
STEAGUL ALB/NEGRU (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcaţiunilor

 

Citeşte şi:

Patru ani de procese pentru salvamarii care au scos din valuri un turist. Acesta le-a cerut despăgubiri de 40.000 de euro

Cum intervin salvamarii în plină pandemie. „Cum să nu scot turistul din apă că mi-e frică de coronavirus?“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările