Controversă deasupra Atlanticului: dispariţia lui Postelnicu

Controversă deasupra Atlanticului: dispariţia lui Postelnicu

Andrei Postelnicu în timpul orelor de pregătire. FOTO http://learn-to-fly-in-france.blogspot.ro/

Jurnalistul român Andrei Postelnicu, în vârstă de 36 de ani, a căzut vineri, 7 februarie, în apele Oceanului Atlantic, cu avionul uşor pe care îl pilota. Presa americană spune că autorităţile au început târziu căutările victimei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Operaţiunea de căutare a jurnalistului constănţean Andrei Postelnicu continuă de-a lungul coastei Floridei, în Oceanul Atlantic. Ziaristul s-a prăbuşit vineri, 7 februarie. Autorităţile americane au găsit deocamdată pe ţărmul insuliţei Hutchinson un rucsac cu actele personale ale jurnalistului, iar la 8 kilometri distanţă, pe insula Jupiter, au găsit şi un bocanc mărimea 42, care i-ar fi aparţinut. De altfel, în apropiere de Jupiter au fost descoperite şi primele bucăţi din epavă. Mici fragmente din fuzelaj au fost găsite marţi, la o distanţă de 2,5 kilometri, pe o plajă la nord de Miami. Epava avionului Piper PA-28 nu fusese încă localizată până miercuri.
 

Variantă: a cedat motorul

Operaţiunea de recuperare a avionului prăbuşit a debutat la aproape 24 de ore după dispariţie şi nu la 30 de minute aşa cum se întâmplă, de obicei, în astfel de cazuri, după cum arată publicaţia americană „Palm Beach Post“. De asemenea, părinţii jurnalistului spun că nu au fost contactaţi până în prezent de autorităţile americane. Andrei Postelnicu a avut ghinionul să piloteze un avion căruia este foarte posibil să-i fi cedat motorul. Andrei zbura la joasă înălţime şi nu a anunţat pe nimeni că ar fi avut probleme. Un pilot susţine că l-a auzit pe frecvenţa radio atunci când Andrei discuta cu turnul de control despre vreme şi despre faptul că în apropierea ţărmului era foarte întuneric.
 
Anchetatorii sunt intrigaţi şi de faptul că nu a fost primit niciun semnal de la piesa de la bord care emite un mesaj continuu de SOS atunci când avionul se prăbuşeşte. Apa are o adâncime de 15 metri acolo unde se presupune că ar fi căzut avionul, iar semnalul aparatului este suficient de puternic, în condiţii normale, pentru a-i ajuta pe salvatori să găsească victimele. Doar valurile pot aduce acum la mal rămăşiţele avionului. Zona este prea întinsă pentru a fi controlată şi sub nivelul apei, cu scafandri, în cazul în care nu există o localizare exactă a accidentului. Jurnalistul Andrei Postelnicu a închiriat vineri un avion de la compania Pilot's Paradise din Vero Beach. 
 
Postelnicu a studiat la un liceu teoretic din Constanţa, „George Călinescu“, specializat pe limbi străine. A obţinut o bursă Soros, continuându-şi studiile în străinătate, acolo unde a cunoscut afirmarea. În presa internaţională, românul Andrei Postelnicu a devenit un nume prestigios, semnătura sa regăsindu-se în medii ca Financial Times, Bloomberg News, BBC, International Herald Tribune sau New York Times. Actualmente, Andrei este asistentul vicepreşedintelui de la Moody`s Investors Service.
 

„Determinarea lui Andrei este uimitoare“

Andrei Postelnicu dorea să devină pilot profesionist, după cum relatează părinţii. Pentru că avea un handicap la o mână, a ales să meargă în Franţa, în 2010, ca să îşi obţină brevetul de zbor pentru amatori. Sue Virr, instructoarea lui de zbor, a notat pe blogul personal ce impresie puternică i-a făcut tânărul român. „Am vrut să văd dacă poate mânui aparatul de zbor, în toate configuraţiile, fără ajutor. Mi-am dat seama din prima zi că nu am de ce să mă îngrijorez. Andrei nu a lăsat dizabilitatea să-l oprească din ceea ce îşi propusese. Determinarea lui este uimitoare. Sunt foarte mândră de el“, consemna instructoarea Sue.
 
Andrei a mers săptămâna trecută în Statele Unite ale Americii tocmai pentru a avansa în antrenament. Vineri s-a urcat la manşa avionului de dimensiuni mici şi a zburat cu el spre sudul Floridei. A mers pe lângă coastă şi a ajuns aproape de Key West, capitala regiunii Florida Keys - un conglomerat de insule la sud de Miami. Anchetatorii cred că Andrei era deja pe drumul de întoarcere către Vero Beach atunci când a dispărut de pe ecranele radarelor. Vineri, la ora 22.00, el nu a mai putut fi contactat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările