Contract de 139 de milioane de lei pentru creşterea adâncimii şenalelor în Portul Constanţa. Cine a câştigat licitaţia

Contract de 139 de milioane de lei pentru creşterea adâncimii şenalelor
 în Portul Constanţa. Cine a câştigat licitaţia

Portul Constanţa                                                                              FOTO Arhiva Adevărul

Lucrările vor fi finalizate în 20 de luni, timp în care se va creşte adâncimea şenalelor şi bazinelor din portul Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, 6 noiembrie, fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru investiţia „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creşterii adâncimilor şenalelor şi bazinelor şi a siguranţei navigaţiei în Portul Constanţa”.

Contractul a fost semnat de CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, în calitate de beneficiar, şi de IMPRESA DI COSTRUZIONI ING E MANTOVANI SPA, în calitate de antreprenor.

Valoarea contractului este 139.317.822,44 lei (fără TVA), iar durata de execuţie este de 20 de luni.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritară 1 Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T şi a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Creşterea gradului de utilizare a căilor navigabile şi a porturilor situate pe reţeaua TEN-T centrală.

În contract sunt prevăzute lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor şi şenalelor din Portul Constanţa, adâncirea bazinului portului de lucru şi a şenalului de acces către acesta din Portul Constanţa Sud.

În bazinul portului de lucru, unde adâncimea proiectată este de 7 metri, se va draga până la adâncimea de 9 metri. Proiectul mai include lucrări de protecţie a cheurilor din portul de lucru şi realizarea unui sistem hidrografic, respectiv o navă hidrograf.

„Acest proiect este implementat în scopul asigurării condiţiilor de navigatie în siguranţă  pe şenalele de acces, bazinele de manevră şi bazinele danelor din portul Constanţa”, spun reprezentanţii CN APM Constanţa.

Cele trei oferte de participare la licitaţia publică pentru atribuirea acestui proiect au venit din partea: Asocierea CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LIMITED – SC METAL TRADE RNG SRL; IMPRESA DI COSTRUZIONI ING E MANTOVANI SPA şi ENVISAN N.V.
    
Raportul procedurii de licitaţie pentru contractul ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creşterii adâncimilor şenalelor şi bazinelor şi a siguranţei navigaţiei în Portul Constanţa”, atribuit companiei IMPRESA DI COSTRUZIONI ING E MANTOVANI SPA a fost verificat de către specialiştii ANAP – Regiunea SE, la final raportul are opinia „FĂRĂ OBSERVAŢII”. În termenul legal de 10 zile nu au fost depuse contestaţii.

Pe aceeaşi temă:

Peste 227 de milioane de lei vor fi investiţi în modernizarea Portului Constanţa

Lucrări de dragaj în Portul Constanţa. Cu cât va creşte adâncimea şenalelor de acces şi bazinului de lucru

 


 

citeste totul despre: