Continuă problemele pentru eleva care a contestat fondul şcolii. Conducerea liceului, acuzată de „mentalitate comunistă”

Continuă problemele pentru eleva care a contestat fondul şcolii. Conducerea liceului, acuzată de „mentalitate comunistă”

Roxana Şerban

Deşi este reprezentantul elevilor în Consiliul de Administraţie (CA) al Liceului Teoretic Traian, conducerea şcolii a făcut eforturi ca fata să nu participe la şedinţă.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a transmis luni, 28 octombrie, un comunicat în care solicită demiterea directoarei Liceului Teoretic „Traian”, Gabriela Costea, ca urmare a unei serii de „abuzuri realizate la nivelul liceului”, printre care interzicerea elevilor majori să părăsească unitatea de învăţământ şi încercarea de a ascunde „sub preş” problemele de la nivelul liceului.

AEC arată că reprezentantul elevilor în Consiliul de Administraţie al liceului, Roxana-Ioana Şerban, a depus mai multe sesizări la direcţiunea liceului, în scopul rezolvării tuturor problemelor sesizate. „Din păcate, mentalitatea comunistă de a ascunde gunoiul sub preş a prevalat şi în această situaţie, reprezentanţii conducerii încercând să ascundă, pe mai multe căi, problemele existente”, se precizează în comunicat.

Prima dintre măsurile luate de direcţiune în acest sens a fost solicitarea membrilor Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ să semneze un „acord de confidenţialitate”, conform căruia acestora nu le este permisă divulgarea informaţiilor discutate în cadrul şedinţelor organismului. Măsura este luată, spun elevii, „cu desconsiderarea legislaţiei în domeniu şi, anume Regulamentul-cadru de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar, aprobat prin OMENCS nr. 5079/2016, şi cu dorinţa parşivă de a ascunde eventualele abuzuri”.

O altă încercare a conducerii Liceului Traian din Constanţa de a ascude realitatea a constat în încercarea de a împiedica prezenţa Roxanei la şedinţa de astăzi a Consiliului de Administraţie. Fata este membru CA din partea elevilor. „Pentru ultima şedinţă, convocatorul nu a fost trimis către Roxana Şerban, iar în momentul în care aceasta s-a prezentat la şedinţă, a fost rugată să părăsească sala”, precizează AEC.

„Tu ce cauţi aici?”, acestea au fost cuvintele pe care le-a auzit eleva când s-a prezentat la şedinţa la care conducerea nu a dorit ca ea să participe. „Această atitudine nu denotă decât dispreţ faţă de lege şi faţă de elevii ce au dreptul să fie implicaţi în deciziile pe care le ia conducerea liceului şi îi afectează în mod direct”, scriu cei de la AEC.

De asemenea, Asociaţia Elevilor atrage atenţia asupra altor „abuzuri” ce se petrec la Liceul Teoretic Traian din Constanţa. Unul dintre acestea ar fi introducerea în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a liceului a prevederii care statuează că elevii nu pot aduce „atingere imaginii instituţiei de învăţământ”, lucru care ar încălca Statutul Elevului.

Tot la capitolul „abuzuri” se numără şi interdicţia ca elevii majori să poată părăsi unitatea de învăţământ, deşi ea este permisă de către Statutul Elevului.

În ceea ce priveşte paza unităţii de învăţământ, plătită din fondul şcolii, lucru demonstrat de Roxana Şerban, Asociaţia Elevilor spune că Liceul Traian are în organigrama instituţiei  două posturi normate de paznici, dar care sunt folosite pentru asigurarea pazei şcolii doar pe timpul nopţii, „măsură profund iraţională ce dovedeşte absenţa competenţelor manageriale ale conducerii liceului.”

„Pe cale de consecinţă, solicităm demiterea de urgenţă a directoarei Liceului Teoretic Traian şi trimiterea corpului de control al Ministerului Educaţiei Naţionale în cadrul unităţii de învăţământ, pentru sesizarea altor eventuale abuzuri şi remedierea celor sesizate”, conchide AEC.

Pe aceeaşi temă:

Cum este jignită şi batjocorită eleva care a îndrăznit să conteste fondul şcolii. Lidera hărţuitorilor e şefa asociaţiei de părinţi

Elevă certată fiindcă a avut curajul să demonstreze că fondul şcolii există. „Nu scapă ea nepedepsită“


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: