Continuă căutările băiatului de 14 ani dispărut în Marea Neagră, la Corbu. Protecţia Copilului a demarat o anchetă

Continuă căutările băiatului de 14 ani dispărut în Marea Neagră, la Corbu. Protecţia Copilului a demarat o anchetă

FOTO ISU Dobrogea

Scafandri din toată ţara participă la căutările copilului de 14 ani dispărut în valuri duminică, 10 iunie, în zona plajei Corbu.

„În căutarea adolescentului vor acţiona 25 de scafandri cu 7 autospeciale şi o barcă. Sunt scafandri de la Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Suceava, Hunedoara, Bucureşti-Ilfov, Vrancea, Teleorman şi Constanţa. Aceştia se află în stagiul de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenţie Constanţa”, transmit cei de la ISU Dobrogea.

Doi copii în vârstă de 14 ani aflaţi pe plaja Corbu au intrat în apele Mării Negre să se scalde în după amiaza zilei de duminică, 10 iunie. Cel dispărut a intrat în apă pentru a-l ajuta să iasă pe celălalt băiat, însă a rămas el prin în valuri.

ISU Dobrogea a sistat căutările aseară din cauza întunericului şi a valurilor puternice, ele fiind reluate în această dimineaţă.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a declanşat o anchetă pentru a se afla ceea ce s-a întâmplat deoarece băiatul era luat în plasament de o familie din localitatea Corbu.

La nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa s-a constituit, încă de ieri, o comisie de cercetare disciplinară care va stabili modul în care au decurs evenimentele din 10 iunie 2018. Din primele discuţii purtate de echipa DGASPC cu asistentul maternal profesionist, băiatul a plecat de acasă ieri după-amiază. I-a spus asistentului maternal că se duce la o sală de calculatoare şi era însoţit de un prieten. Nu a spus însă că ar avea de gând să coboare şi pe plaja de la Corbu.

Băiatul, în vârstă de 14 ani, a fost părăsit la naştere în Spitalul de Urgenţă din Tulcea. A ajuns ulterior la Centrul Maternal din Mangalia, apoi s-a instituit măsura plasamentului la un asistent maternal profesionist. Copilul nu a ţinut legătura cu mama lui, aceasta schimbându-şi des domiciliul iar despre tatăl său nu există informaţii. Psihologii DGASPC Constanţa l-au descris ca pe un copil receptiv, afectuos şi timid”, transmit cei de la DGAPSC Constanţa.Pe aceeaşi temă:

Copil de 14 ani, dispărut în apele Mării Negre la Corbu

Băieţel de 3 ani accidentat în parc. Scrisoarea părintelui către primar: „Vreţi să ştiţi sentimentul pe care-l ai când îţi vezi copilul culcat la pământ?”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: