Consultare publică pentru amenajarea plajelor din Mamaia. Urmează un concurs internaţional de soluţii

Consultare publică pentru amenajarea plajelor din Mamaia. Urmează un concurs internaţional de soluţii

Plajă din Mamaia foto: Călin Gavrilaş

Apele Române şi Ordinul Arhitecţilor din România vor organiza un concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea plajelor din Mamaia. Dar, mai întâi, turiştii şi localnicii pot să-şi spună părerea prin intermediul unor chestionare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atât constănţenii, cât şi turiştii, sunt invitaţi să participe până pe 10 iunie la completarea unor chestionare care fac parte dintr-un proces de consultare publică cu cetăţenii. Pe lângă aceste chestionare, cei de la Apele Române, în grija cărora sunt plajele de pe litoralul românesc, vor organiza şi întâlniri cu actori locali din staţiunea Mamaia în urma cărora speră să afle nevoile viitorilor utilizatori de plaje. 
 
„Aceste chestionare îşi propun să răspundă unor întrebări generale cu privire la felul în care acest nou proiect de amploare ar putea deservi atât locuitorii, cât şi utilizatorii de sezon înainte de a se intra în detaliile tehnice ale proiectării sale”, spun cei de la Apele Române.
 
Întrebările chestionarelor urmăresc să contureze profilul viitoarei amenajări a plajelor din Mamaia, de la dotările pe care acestea ar trebui să le aibă (zone de relaxare, spaţii pentru copii, porţiuni de vegetaţie, spaţii pentru activităţi nautice, unităţi de alimentaţie publică etc) la importanţa pe care o are plaja în viaţa localnicilor şi a turiştilor.
 
„Deoarece se bazează exclusiv pe calitatea soluţiilor propuse, concursurile au rezultate cu valoare ridicată pentru utilizatori, crescând calitatea generală a spaţiului public şi a fondului construit. Atribuirea contractelor publice prin concurs de soluţii este modalitatea cea mai sigură de iniţiere şi derulare a proiectelor ample de infrastructură şi amenajare a spaţiului public”, adaugă Apele Române. 
 
Chestionarul dedicat localnicilor
 
Chestionarul dedicat turiştilor
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările