Constănţenii vor scoate mai mulţi bani din buzunar. Preţul gigacaloriei a fost majorat

Constănţenii vor scoate mai mulţi bani din buzunar. Preţul gigacaloriei a fost majorat

FOTO: arhiva Adevărul

Doar trei luni a durat scăderea preţului la gigacalorie în municipiul Constanţa. Consiliul Local a votat astăzi majorarea tarifelor începând cu 1 ianuarie 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Constanţa, întrunit joi, 31 ianuarie, în şedinţă ordinară, a figurat şi majorarea tarifelor la preţul de producere a energiei termice şi tarifele serviciilor de transport, distribuţie şi furnizare în sistem centralizat, începând cu data de 01.01.2019.

Astfel, de luna aceasta constănţenii vor plăti cu 275 de lei gigacaloria, faţă de 225 de lei în lunile trecute.

„Am reuşit să reducem pentru primele luni din sezonul rece preţul gigacaloriei, de la 250 de lei, la 225 de lei. Întrucât preţul gazelor, preţul energiei electrice au crescut, compania Electrocentrale Constanţa SA a obţinut o majorare de tarif din partea ANRE. Această majorare din partea ANRE, aprobată de cei de la Electrocentrale Constanţa SA, a dus la creşterea preţului către populaţie, astfel încât acesta este 275 de lei. Încercăm să păstrăm media de 250 de lei, aşa cum a fost şi în anii anteriori", susţine primarul Decebal Făgădău.

Consilierii locali ai PNL s-au opus proiectului, în timp ce consilierii PMP s-au abţinut de la vot. Cu toate acestea, proiectul a trecut fiind susţinut de reprezentanţii PSD.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Copii educaţi ca-n timpul lui Ceauşescu: „Domnul primar are grijă de voi, se gândeşte la voi”

VIDEO Reacţii la adresa directoarei de grădiniţă care îl lăuda pe primar pentru cadourile copiilor. „Nostalgia comunismului încă desfigurează suflete”

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările