Constănţeanul Petru Buiuca, marele câştigător de la «MasterChef». Vezi ce a spus în primul său interviu

Constănţeanul Petru Buiuca, marele câştigător de la «MasterChef». Vezi ce a spus în primul său interviu

Petru Buiuca

Emoţiile şi palpitaţiile au luat sfârşit pentru cei patru finalişti ai show-ului „MasterChef", de la PRO TV! Marele câştigător este Petru Buiuca, cel care a plecat acasă cu premiul de 50.000 de euro. Click! a stat de vorbă, în exclusivitate, cu el.

Ştiri pe aceeaşi temă

Petru Buiuca are 24 de ani, e în zodia Taur şi s-a născut în Constanţa. Lucrează ca office manager la o firmă din Capitală.
Este primul concurent care a trecut de preselecţiile „MasterChef" cu cele mai multe voturi, trei de „da" de la juraţi. Mâncarea lui preferată este puiul la sticlă gătit de mama lui, dar detestă ciulamaua. Am aflat că la 15 ani se considera un adevărat vrăjitor în bucătărie şi că banii vrea să-i investească într-o afacere.

Click!: Te aşteptai să câştigi marele premiu?
Petru Buiuca: Îmi doream foarte tare să câştig. Faptul că am reuşit să stau în top şi să fiu calm şi perseverent tot timpul cred că m-a adus aici. Câştigarea titlului de „MasterChef" a fost o încununare a eforturilor mele.

Aşadar, ai câştigat graţie perseverenţei tale? Nu crezi că ai avut şi alte atuuri?
Ba da. Am câştigat şi datorită personalităţii mele şi a stilului meu de gătit care s-a văzut şi în mâncare. Îmi place să gătesc şi să mă surprind inclusiv pe mine.
Îmi place să experimentez şi să-mi las amprenta în farfurie. Şi am reuşit. Am creat feluri de mâncare frumos aranjate şi cu un gust fenomenal.

Ce vei face cu banii?
Îmi voi susţine un proiect personal, photobites.ro. E un fel de început al visului meu, o afacere în domeniu. Zilele acestea sper să-i dau drumul.
Apoi doresc să încerc şi câteva bucătării internaţionale pe pielea mea, Spania şi Franta, mai ales. Şi doresc să-mi ajut familia, aşa cum am spus în repetate rânduri şi în emisiune. Aşa este frumos, nu?Povesteşte-mi un pic despre copilăria ta.
Cel mai nefericit moment din copilăria mea a fost divorţul părinţilor mei. La opt ani nu prea poţi să pricepi de ce se întâmplă asta şi nici nu te aştepţi să se întâmple o separare. Practic, separarea a dus la o răcire a relaţiilor care au fost reînnodate, de curând, cu greu. Toţi copiii cu părinţi divorţaţi ştiu cum este. Trăieşti altfel şi te dezvolţi altfel. Dar înveţi să iei decizii pe cont propriu şi te maturizezi mai repede.

Cum ţi-ai descoperit talentul în arta culinară?
Eu, personal, habar nu aveam că mă pricep la aşa ceva! Nu poţi să te lauzi că mâncarea ta e super când nu ştii ce părere au alţii.
Dar, în momentul în care numărul fanilor preparatelor mele în rândul amicilor a crescut simţitor, atunci am simţit că sunt bun la aşa ceva. Eram ceva de genul: "Frate!? Pot să gătesc!" Şi de atunci am prins aripi.

Care e prima mâncare pe care ai gătit-o, îţi mai aminteşti?
Nu ai cum să uiţi primul fel de mâncare, cred eu. Ghiveci de legume sotat în vin alb. Aveam vreo 15 ani şi mă credeam vrăjitor în ale bucătăriei.
Credeam că dacă ştiu să fac cartofi prăjiţi pot să lucrez cu alcool. Ei bine, a ieşit interesant totul! M-am ameţit serios, pentru că nu am lăsat să se evapore alcoolul din vin.Ce nu ai în acest moment şi ţi-ai dori?
Hmmm... O emisiune culinară! Sigur ar fi tare! I-aş spune „Atelierul lui Petru".

„Mulţumesc, iubito!“

Petru Buiuca e amorezat până peste urechi de iubita lui, Anca, despre care spune că l-a cucerit cu... zâmbetul. "Mi-a plăcut instant zâmbetul ei. Te blochezi!".
Câştigătorul de la "MasterChef" spune că se pricepe şi ea la arta culinară, dar tot el e şeful în bucătărie: „Are un talent fenomenal de a mânca tot ce fac eu delicios. Sincer, are talent la gătit, dar e la început. Are alte pasiuni la care se descurcă fenomenal, cum ar fi arhitectura".
Petru mai spune că fără Anca nu ar fi ajuns până aici: „Îi datorez acest trofeu, în mare parte, ei! Mulţumesc, iubito!".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările