Constanţa: Vladimir Ştefan Barbu, fotograful pasionat de numismatică

Viitorul medic stomatolog îşi împarte timpul între studii, fotografie şi monede, pe care le colecţionează de mai bine de 11 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vlad păstrează şi acum amintirea primului său aparat de fotografiat, achiziţionat în urmă cu mai bine de şapte ani. „Timp de doi ani am experimentat. Abia în urmă cu cinci ani am început să fotografiez cu adevărat", îşi aminteşte viitorul medic.

El spune că nu a urmat cursuri de specialitate în domeniul artei fotografice. A învăţat singur să surprindă detaliile din jurul său, pe lângă care cei mai mulţi trec fără să le observe.

Preferă să surprindă în fotografiile sale peisaje sau clădiri, în detrimentul persoanelor. „Nu îmi place să fotografiez oameni. Şi cel mai important - cred eu - nu îmi editez fotografiile cu programe speciale", mărturiseşte tânărul.

Fotografia - mare iubire

Pasiunea pentru fotografie l-a adus aproape de actuala sa iubita, Maria. Cei doi studiază medicina dentară, însă dragostea pentru artă i-a apropiat cu adevărat. „Cunoştinţele noastre se amuză, spun că specializarea pe care o urmăm nu are nicio legătură cu pasiunea noastră comună", povesteşte Vlad.

Blog de artist

Tânărului îi place să călătorească şi nu ratează nicio ocazie pentru a mai surpinde peisaje. „Mi-am creat un blog unde, iniţial, vroiam să postez fotografii din călătoriile mele", spune Vlad. Cu timpul însă, în jurnalul său online a aşezat cu ajutorul mouse-ului toate fotografiile în care a reuşit să surprindă ceva frumos. „Nu îmi plac fotografiile abstracte sau cele excentrice. Îmi displac şi cele în care sunt imortalizate aspecte negative ale societăţii", se destăinuie viitorul medic.

O altă pasiune a lui Vlad este numismatica. „Colecţionez monede încă de la vârsta de 12 ani şi am reuşit să strâng o colecţie, spun eu, interesantă", este de părere studentul.

Citiţi mai multe în  !

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: