Constanța: Vaporașul Luceafărul de pe lacul Sutghiol s-a scufundat

Constanța: Vaporașul Luceafărul de pe lacul Sutghiol s-a scufundat

Constanța: Vaporașul Luceafărul a fost găsit pe jumătate scufundat

Un vaporaş de pasageri care în trecut a plimbat mii de turişti pe apa lacului Sutghiol s-a scufundat în această dimineaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proprietarul a descoperit dezastrul la primele ore ale zilei cu ocazia vizitei zilnice pe care o efectuează pentru a verifica starea navei. Ambarcațiunea se afla mai mult de jumătate sub apă. El susţine că nu cunoaşte momentan cauzele naufragiului şi tinde să dea vina pe condiţiile meteorologice extreme. Mai exact se pare că gheaţa a afectat chila şi a provocat o spărtură suficient de mare ca apa să pătrundă.

Cauzele exacte se se vor cunoaşte abia în zilele următoare după ce scafandri vor reuşi să scoată la suprafaţă pupa navei, care acum zace pe fundul lacului.

Nava, Luceafărul, a fost construită la începutul anilor 60 pe şantierul naval de la Olteniţa şi adusă în Mamaia pentru a efectua turism de agrement. A făcut-o cu succes timp îndelungat. În anii săi de glorie, mai exact înainte de revoluţia din 1989, Luceafărul transporta zilnic sute de turişti. Astăzi a ajuns însă o epavă, o amintire a vremurilor când sezonul estival se desfăşura şi pe malul lacului, nu numai pe plajă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările