Constanţa: Unelte ilegale de pescuit arse în Delta Dunării

Constanţa: Unelte ilegale de pescuit arse în Delta Dunării

Cantităţi mari de puiet sunt distruse anuale de plasele monofilament

Lunar, autorităţile descoperă zeci de kilometri de plase interzise în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, plase care fac prăpăd printre puiet. Pierderile sunt provocate de braconierii, care îşi reînnoiesc proviziile din magazinele de la marginea Bucureştiului, majoritatea plaselor ilegale fiind importate din China drept plase ornamentale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sute de plase tip monofilament, unelte de pescuit interzise prin lege, au fost distruse prin ardere de autorităţile judeţene responsabile cu lupta antibraconaj. Aproape zilnic, pe teritoriul Deltei Dunării sunt instalate setci de mii de metri, care capturează şi ucid inclusiv puietul de mici dimensiuni.

„Comisia de preluare şi distrugere a uneltelor de pescuit confiscate şi intrate în proprietatea statului a distrus prin ardere peste 20 de kilometri de setci monofilament confiscate de agenţii ecologi din districtul Uzlina. Uneltele de pescuit interzise au fost confiscate în ultimul trimestru al anului 2009“, a declarat guvernatorul Grigore Baboianu.

Per total, anul trecut, personalul de control a efectuat 3.139 de controale pe teritoriul Rezervaţiei Delta Dunării, iar ca urmare acestor controale au fost aplicate 91 de avertismente şi 396 de amenzi în valoare totală de 225.465 de lei. Tot în această perioadă au fost confiscate 7.617 de unelte de pescuit, 2.852 de kilograme de peşte din specii diferite, precum şi trei bărci şi două motoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările