Constanţa: Tinerii vor să muncească chiar şi ca necalificaţi

Constanţa: Tinerii vor să muncească chiar şi ca necalificaţi

Constanţa: Tinerii vor să muncească chiar şi ca necalificaţi

Doar 375 de persoane au fost astăzi interesate să-şi găsească un loc de muncă. Din totalul celor care s-au prezentat la Bursa locurilor de muncă pentru  acestea, 330 au fost studenţi, 35 au fost elevi si 10 au fost din alte categorii.


La deschiderea bursei, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa, Romulus Florin Mincă a declarat: „Agenţii economici au venit cu o ofertă de locuri de muncă diversificată. Sper ca elevii şi studenţii în căutarea unui loc de muncă pe timpul verii să-şi găsească serviciul dorit, totodată angajatorii să aibă posibilitatea să recruteze forţa de muncă necesară pe perioada vacanţei“.
La acţiune au participat 21 de agenţi economici, care au pus la dispoziţia elevilor şi a studenţilor un numpr de 435 de locuri de muncă.

42 de persoane angajate pe loc

Din cele 375 de persoane participante, au fost intervievate 237 de persoane, din care  42 au fost încadrate pe loc. Meseriile pe care vor îşi vor desfăşura activitatea de acum înainte sunt: lucrător comercial, agent vânzări, consilier vânzări, manipulant mărfuri, muncitor necalificat, recepţioner hotel, ajutor ospătar, consultant asigurări, unit manager, electrician şi reprezentant financiar.
Liceeni au fost destul de curajoşi. Cu toate că până acum nu a mai fost organizată o bursă în cadrul căreia să-şi poată găsi şi ei locuri de muncă, tinerii au fost interesaţi de acţiune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: