Constanţa: Sute de ambarcaţiuni de agrement, înmatriculate în 2009

Autoritatea Navală Română (ANR) a realizat un bilanţ de sfârşit de an, iar activitatea de înmatriculări nave pare să fi fost foarte profitabilă pentru anul care se încheie.

Paul Brânză, directorul ANR, a declarat că în ceea ce priveşte navele maritime şi de navigaţie interioară, au fost autorizate şi înscrise 53 de nave în construcţie şi au fost eliberate tot atâtea permise provizorii de arborare a pavilionului român pentru nave nou construite. 94 de nave nou construite au fost scoase din evidenţă şi s-a acordat drept de arborare a pavilionului român, înmatriculare şi au fost eliberate acte de naţionalitate pentru 93 de nave. A fost retras dreptul de arborare a pavilionului român şi radiate doar 28 de nave.

Activitate constantă

„Numărul de nave maritime şi de navigaţie interioară, înmatriculate în cursul anului 2009, comparativ cu anul 2008, s-a menţinut constant. În ceea ce priveşte situaţia înmatriculărilor de ambarcaţiuni de agrement, comparativ cu anul 2008, s-a înregistrat o creştere a numărului de înmatriculări efectuate, cu cca 750 ambarcaţiuni“, a menţional şeful ANR. Acelaşi raport al Autorităţii Navale mai arată că a fost retras dreptul de arborare a pavilionului român şi radiate 104 ambarcaţiuni de agrement, dar, pe de altă parte, au fost eliberate 191 de certificate privind menţiunile din registrele matricole/evidenţă pentru ambarcaţiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: