Constanţa: Cum să-ţi pui un dinte în mai puţin de o oră VIDEO

Constanţa: Cum să-ţi pui un dinte în mai puţin de o oră VIDEO

Doctorul Taner Chemal face o demonstraţie cum se realizează un dinte în câteva minute

Noua tehnologie este folosită de o clinică stomatologică din oraş. Dintele făcut la minut costă 200 de euro. Pacientul vine la cabinet, medicul stomatolog îi face o amprentă digitală cu o cameră video, după care o unitate de strunjire face dintele în şapte-opt minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITIŢI ŞI: „Omul-reclamaţie" a pierdut războiul cu dentiştii

Aparatul se numeşte  CEREC şi realizează lucrări dentare simple, cu un singur dinte până la punţi dentare într-o singură programare.

„Lucrările efective durează o oră, iar materialele sunt numai din ceramică integrală, adică porţelan fără metal şi ceramică integrală pe zirconiu, aduse din Germania şi Elveţia“, susţine Taner Chemal, medic dentist la Clinica Implantodent.

Cum funcţionează aparatul


Aparatura care face singură dinţi este compusă dintr-o unitate de scanare, care are o cameră video şi cu care se ia amprenta optică, precum şi partea de software.

Amprenta nu mai este cea clasică, cu material care se introducea în gura pacientului. „Pacientul urcă pe scaun, iar eu îi iau în câteva minute amprenta optică. Apoi stabilim culoarea şi aşteptăm ca unitatea de strunjire să prelucreze fizic cubul din care va ieşi dintele“, explică stomatologul.

Citiţi mai multe în !

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările