Carele alegorice ale Primăriei Constanţa, ce vor defila în această vară, amenajate pe şasiul unui fost autobuz RATC

Carele alegorice ale Primăriei Constanţa, ce vor defila în această vară, amenajate pe şasiul unui fost autobuz RATC

Radu Mazăre, prezent la parada carelor alegorice FOTO Arhivă Adevărul

La vară, Primăria Constanţa va defila cu trei care alegorice, amenajate pe şasiul unui autobuz RATC. Radu Mazăre se va costuma în Ştefan cel Mare, Ramses şi Cezar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe un şasiu al unui autobuz RATC care este scos din uz vor fi amenajate cele trei care pe care Radu Mazăre va defila în această vară în staţiunea Mamaia.

Amenajarea fiecărui car costă cam 30.000 de euro, deci, în total, parada carelor alegorice scoate din bugetul local suma de 100.000 de euro, a anunţat primarul Radu Mazăre.

El se va costuma în acest an în Ştefan cel Mare, Ramses şi Cezar. În ultimii ani, edilul a fost, pe rând, spartan, maharajah, samurai, sultan, ţar, Regele James, Ulise şi Nabucodonosor al II-lea al Babilonului.

„Trebuie să vorbim cu un regizor, un scenarist, nu mai facem după ureche. Pentru realizarea carului am discutat inclusiv cu o firmă de la Buftea care face decoruri de film şi cu artiştii plastici“, spune Mazăre. Urmează să se facă licitaţie publică pentru desemnarea firmei care se va ocupa de amenajarea carelor.

„Dacă nu ne implicăm, în cinci ani staţiunea Mamaia ajunge ca Olimpul“

Edilul nu consideră că suma este mare, atâta vreme cât un costum cu care se defilează la Carnavalul de la Rio costă 1.000 de euro. „Dacă nu vreţi, a transmis el consilierilor locali care s-au întrunit în şedinţă pe data de 5 martie, eu mă dau cu kiteul. Dacă nu ne implicăm, în cinci ani staţiunea Mamaia ajunge ca Olimpul“, a spus el.
El mai spune că ruşii, cu care noi concurăm, au investit 60 de miliarde de euro.

Brandul Mamaia

În ceea ce priveşte litoralul românesc, pentru promovarea lui s-a realizat un film al staţiunii Mamaia, care a costat 10.000 de euro. Filmul face parte dintr-o campanie mai amplă de promovare - Mamaia Style. Tot din acest an, Mamaia va avea propriile branduri, care vor fi cumpărate de Asociaţia Dobrogea – Litoral.

Încă nu se ştie dacă plajele vor fi luminate noaptea, aşa cum se anunţa anul trecut. „Am vorbit cu cei de la Apele Române şi spun că se lucrează la acest lucru“, a transmis Mazăre.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările