Constanţa: Profesorii vor primi sume infime la bacalaureat

Constanţa: Profesorii vor primi sume infime la bacalaureat

Constanţa: Profesorii vor primi sume infime la bacalaureat

Profesorii constănţeni au fost înştiinţaţi de sumele pe care le vor primi anul acesta în urma participării la examenul de bacalaureat. La examinarea orală a elevilor cadrele didactice vor primi doi lei pentru fiecare candidat în parte, faţă de 4,7 lei cât au primit în 2008.


Supraveghetorii vor fi remuneraţi cu 25 lei faţă de 64 lei în 2008, iar evaluatorii lucrărilor scrise vor încasa patru lei faţă de 7,5 lei.

Banii au fost înjumătăţiţi

Vicepreşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar (SLSIP) Constanţa, Mihai Contanu a declarat că decizia a fost luată de conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Acesta a precizat că din cauza diminuării cu peste 50% a sumelor faţă de cele din anul 2008, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a respins ferm aceste proiecte.

„Federaţia noastră a solicitat ministrului să întreprindă urgent demersuri la Ministerul Finanţelor Publice, pentru suplimentarea fondurilor necesare desfăşurării examenelor“ a adăugat Contanu.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: