Constanţa: Postul Paştelui - dezlegare la soia, legume şi fructe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de 55 de zile, credincioşii fac cură vegetativă cu soia, legume, fructe, brânză şi caşcaval de post. Enoriaşii care postesc trebuie să se abţină de la carne şi lactate până pe 4 aprilie, când se încheie cel mai lung post al anului - cel al Paştelui.

Oferta de produse de post este diversificată în magazinele constănţene. Un iaurt de post costă 2 lei, un pate vegetal costă 2,5 - 3 lei, iar o pungă de 600 de grame de crenvurşti vegetali de post este 6,6 lei. Pentru 100 de grame de soia cuburi plătiţi 1,5 lei, iar pe o roată de caşcaval vegetal chelţuiţi alţi 19 lei. Cei care preferă legumele plătesc 4 lei pentru o pungă de fasole verde, 5 lei pentru mazăre, între 3 şi 7 lei pentru o cutie de porumb dulce. Borcanul de zacuscă ajunge la 5 lei, vinetele coapte la 7 lei, iar punga de ciuperci 3,6 lei.

Nutriţioniştii spun că perioada postului este un prilej bun pentru detoxifierea organismului, iar consumul de legume şi fructe din această perioadă asigură necesarul de lipide, proteine şi glucide necesare organismului.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite