Constanţa: Pacienţii primesc mâncare transportată printre cadavre şi roabe cu deşeuri

Hrana bolnavilor internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa ajunge cu întârziere şi este cărată printre coşurile de gunoi, morţi sau roabe cu ciment scoase de pe secţiile care sunt în curs de renovare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieri a fost prima zi de funcţionare a serviciului de bucătărie externalizată pus la cale de conducerea unităţii medicale împreună cu o firmă de catering, însă lucrurile nu au decurs conform aşteptărilor. Mâncarea a ajuns pe secţii cu mari întârzieri, porţiile au fost reduse, iar modul în care este transportată hrana lasă mult de dorit.

O maşină portocalie făcea drumuri dus-întors, de la spital la cantina firmei de catering. Cu un lift se cară mâncarea bolnavilor, cu altul se duc gunoaiele afară şi din când în când mai sunt duşi şi morţii la Anatomie Patologică pentru efectuarea necropsiilor. Deşi pacienţii trebuiau să ia micul dejun la ora 8.00 şi prânzul la ora 13.00, au fost nevoiţi să aştepte mult mai mult.

Nemulţumirile au început să curgă imediat. Ieri după-amiază, bolnavii se „ospătau“ cu doar câteva linguri de ciorbă, o lingură de piure, o bucăţică de carne, câteva feliuţe de pâine şi un măr. „Nu-mi ajunge mâncarea pe care ne-o dau ei“, a declarat  un bolnav. „În ceea ce priveşte gustul, aici nu e nicio diferenţă“, a spus la rândul lui Alexandru Căpăţână, internat pe secţia Ortopedie.

Bolnavii vor porţii mai mari


La rândul său, directorul Arimex Comexim SRL, Petre Preda, a declarat că infirmierele i-au spus de la primele ore că porţiile sunt mult prea mici, dar cum bugetul alocat pe zi unui bolnav este cuprins între 5,7 şi 7 lei, îi este foarte greu să se descurce. „Nu poţi pregăti cu aceşti bani trei mese pe zi şi să le mai dai şi desert“, a precizat el.

Citiţi mai multe în

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările