Constanta: Olandezii ne dau lecţii despre întreţinerea plajelor

Constanta: Olandezii ne dau lecţii despre întreţinerea plajelor

Constanta: Olandezii ne dau lecţii despre întreţinerea plajelor

Specialiştii olandezi au fost prezenţi, în aceste zile, în Mangalia în cadrul proiectului „Implementarea noii strategi privind managementul plajelor de pe litoralul românesc al Mării Negre – zona pilot Mangalia“. 


Proiectul este finanţat de o asociaţie a autorităţilor locale din Olanda şi a demarat cu ajutorul Ministerului Transporturilor, Lucrărilor Publice şi Managementul Apelor din Olanda în colaborare cu Agenţia de Mediu.

În calitate de beneficiari principali în proiect, Primăria Municipiului Mangalia şi Direcţia Apelor -Dobrogea Litoral (DADL) şi-au propus să îndeplinească toate cerinţele la nivel european pentru a îmbunătăţi situaţia plajelor, iar Mangalia a fost desemnată zonă pilot. Proiectul pune accent pe importanţa întreţinerii plajelor.

Campanii pe plajă

Pe durata sezonului estival 2007, campania s-a desfăşurat sub sloganul “Gunoiul doare” care a fost continuată şi în 2008, când a căpătat un caracter complex, având două mesaje: „Respectă plaja“ şi „Lasă-mă să văd marea“.

Campaniile s-au desfăşurat cu sprijinul copiilor voluntari din Mangalia, cu vârste între 13-17 ani, care au împărţit turiştilor materiale promoţionale şi au desfăşurat tot felul de concursuri pe plajă. 

„În primul rând, turiştii care merg pe plajă trebuie să găsească un mediu recreaţional, curat. Plaja şi mediul înconjurător trebuie îngrijite, iar schimbarea de atitudine a turistului tipic va duce la creşterea calităţii serviciilor şi va contribui la creşterea economică şi, implicit, a posibilităţilor de ocrotire a mediului înconjurător“, a declarat primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: