Constanţa: Oamenii străzii din Tulcea refuză cazarea într-un centru luxos

Constanţa: Oamenii străzii din Tulcea refuză cazarea într-un centru luxos

Doar şapte persoane au apelat la serviciile centrului

După o lună de la inaugurare, Centrul Social de Urgenţă Phoenix din Tulcea are doar şapte beneficiari de servicii deşi capacitatea sa de cazare este de 50 de locuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful centrului, Daniela Ungureanu, spune că Centrul Social de Urgenţă Phoenix este un serviciu comunitar aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea înfiinţat în cadrul unui program de interes naţional ce privea combaterea excluziunii sociale a persoanelor fără adăpost. Centrul din cartierul Dallas a fost inaugurat în urmă cu o lună şi era de aşteptat ca acesta să fie luat cu asalt de persoanele fără adăpost, care nu o dată au avut de-a face cu Poliţia sau au fost ridicate de pe străzi de Ambulanţă.

O explicaţie privind lipsa solicitărilor ar fi faptul că beneficiarii nu au aflat încă despre condiţiile în care se pot caza. „Deşi ne-am început activitatea de puţină vreme, am avut până acum 13 solicitări, iar dintre solicitanţi un număr de şapte persoane se află acum în centru şi beneficiază de serviciile noastre. Pe lângă cazare şi masă, asistaţii au parte de consiliere psihologică, consiliere profesională, consiliere familială şi suport emoţional în vederea integrării sociale. De asemenea, se oferă consiliere juridică, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate sau stare civilă, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă şi accesul la cursuri de calificare-recalificare şi până la sprijin pentru obţinerea unei locuinţe“, a declarat Daniela Ungureanu.

Nu sunt toleraţi consumatorii de băuturi alcoolice

Conducerea centrului susţine că înainte de internare, situaţia solicitanţilor este atent verificată. „Dacă este vorba despre o persoană nevoiaşă, fără adăpost, chiar şi cu probleme de sănătate şi apoi din ancheta socială se stabileşte că se înscrie în categoria persoanelor care pot beneficia de serviciile noastre, cu siguranţă este primită în centru, chiar dacă în momentul în care ajunge aici este sub influenţa băuturilor alcoolice. Este deparazitată, i se acordă gratuit cazarmament şi celelalte beneficii însă nu putem tolera ca în centru să se consume băuturi alcoolice“, a mai spus Daniela Ungureanu.

La Centrul Social de Urgenţă Phoenix condiţiile de cazare pot fi catalogate „de lux“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările