Constanța: O nouă bază nautică pe lacul Techirghiol

Constanța: O nouă bază nautică pe lacul Techirghiol

Localnicii sunt nerăbdători să revadă veliere sportive navigând pe Lacul Techirghiol

Lacul Techirghiol, deși este protejat prin lege, va fi folosit pentru antrenamentele sportului cu vele. Primăria din localitate l-a închiriat Clubului Nautic Român, 1008 metri pătrați care au fost puși la dispoziție pe o perioadă de 10 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest amplasament este ideal pentru sportivii care nu vor fi deranjați de bărcile cu motor, acestea având intrarea interzisă pe lac. Martorii spun că sunt nerăbdători să revadă veliere sportive navigând pe Lacul Techirghiol.

Constanța dispune de foarte multe cluburi cu tradiție în yachting, care de-a lungul timpului au creat și creează campioni și au menţinut viu interesul pentru sportul cu vele. Recent, acestor cluburi li s-a alăturat Clubul Nautic Român, care a debutat cu înfiinţarea bazei de antrenament de pe Lacul Techirghiol.

Pe Bulevardul Victor Climescu din Techirghiol, în vecinătatea băilor reci, primăria a închiriat Clubului Nautic Român pe o perioadă de 10 ani o suprafață de 1.008 metri pătrați. Pe acel teren se găsește o construcție de 29 de metri care va fi transformată în hangar.

„Dacă vom reuşi să amenajăm baza de antrenament, până în primăvara anului viitor, vom începe corespondenţa cu cluburile partenere din Balcik, Varna şi Tekirdag (Turcia) pentru a avea participare internaţională la cele două concursuri, înscrise deja în calendarul competiţional intern“, a declarat președintele A.S. Clubul Nautic Român, Dan Mihăescu.

Mai sărat decât Marea Roşie

Lacul Techirghiol va constitui un mediu propice antrenamentelor sportivilor, deoarece pe lac este interzisă navigația bărcilor cu motor. Salinitatea lacului este de 6, 4 gr %, iar acest lucru îl face mai sărat decât Marea Roşie. Acest lucru va prelungi perioada antrenamentelor în sezonul rece deoarece salinitatea va împiedica înghețul lacului.

Lacul este protejat dar Clubului Nautic Român a primit autorizaţie din partea Administraţiei Bazinale Dobrogea-Litoral, a custodelui lacului și a ariei protejate Techirghiol.

Firme care vor să finanțeze

„Cupa 1 iunie“ și „Cupa Orașului Techirghiol“ au fost primele două competiții de veliere care a făcut safteaua lacului. La evenimentul organizat cu ocazia „Zilei Copilului“ au participat peste 20 de veliere de la clasele Optimist până la Cadet.

„Sunt firme care sunt dispuse să ne ajute la amenajarea bazei sportive, avem prieteni care deja au început o campanie în străinătate de popularizare a acestui proiect, care caută să colecteze echipament sportiv pentru baza de la Techirghiol“, a declarat Dan Mihăescu, președintele A.S. Clubul Nautic Român.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările