Constanţa: Iolanda suferă de o tumoare cerebrală foarte gravă

În loc să se bucure de viaţă şi de fetiţa pe care a născut-o acum şase luni, Iolanda Pascu luptă acum cu o boală necruţătoare: o tumoare cerebrală profundă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până acum aproximativ două săptămâni totul era perfect.

După venirea pe lume a celui de-al doilea lor copil, soţii Pascu se simţeau împliniţi. Din cauza unor puternice dureri de cap, femeia a hotărât să meargă la un control.

Diagnosticul medicilor i-a dat complet peste cap însă pe membrii familiei. Iolanda se plângea că are ameţeli, începuseră să-i amorţească mâna şi piciorul stâng, dar nimeni nu se aştepta la o tumoare pe creier. Din acea zi, viaţa ei s-a transformat într-o luptă aprigă cu ea însăşi. Iolanda este convinsă că medicii vor  reuşi s-o opereze şi că va putea merge din nou. „Acum nu-mi mai pot mişca mâna stângă şi piciorul deloc“, a declarat bolnava.

Femeia trebuie operată de urgenţă în străinătate

Şeful Secţiei Neurologie din cadrul Spitatul Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Ildiko Toldişan, cea în grija căreia s-a aflat până acum câteva zile tânăra, i-a mărturisit că starea ei de sănătate este delicată şi că trebuie să se opereze de urgenţă. „Noi nu avem posibilitatea s-o operăm aici, iar formaţiunea tumorală se poate mări dacă nu este extirpată. În 14 zile a ajuns deja foarte mare“, a menţionat cadrul medical. Acesta este şi motivul pentru care pacienta a fost deja transferată la o clinică din Turcia.

„Nu-mi mai pot ţine nici copilul în braţe“

Acestea au fost cuvintele unei tinere disperate, care luptă cu îndârjire cu viaţa şi care vrea cu orice preţ să-şi vadă copiii mari. „Nu-mi mai pot ţine nici copilul în braţe. Aşa am ajuns!“, a spus ea plângând de pe patul de spital. Iolanda a declarat că nu a avut probleme de sănătate majore niciodată. „Am avut doar o operaţie de hernie de disc în urmă cu câţiva ani“, a completat ea.

Pe soţul ei, Daniel Pascu (38 de ani) l-am găsit alături de ea la spital. Îi aduce în fiecare zi veşti despre cei mici şi are grijă s-o încurajeze. „Formaţiunea tumorală s-a format de mai mult timp, doar că s-a declanşat acum. Medicii constănţeni ne-au recomandat s-o operăm în străinătate pentru că la Constanţa nu deţin aparatura corespunzătoare şi nu ne pot ajuta prea mult“, a declarat bărbatul.

Problema este că operaţia de care are nevoie Iolanda costă foarte mult, iar familia n-o poate ajuta. „Numai biopsia ne costă 20.000 de euro, iar tratamentul în jur de 22.000 de euro pentru cele şase săptămâni cât va sta internată“ au spus soţii Pascu.

Cei care doresc să o ajute pe Iolanda să se opereze pot face donaţii în următoarele conturi:

Cont în lei la BCR:

RO 57 RNCB 120031756720001

Cont în valută:
RO 30 RNCB 0120031756720002


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările