Constanta: Inspectorii OPC au descoperit o posibilă sursă a toxiinfecţiei alimentare de la Venus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Inspectorii OPC au descoperit o posibilă sursă a toxiinfecţiei alimentare de la Venus
Constanta: Inspectorii OPC au descoperit o posibilă sursă a toxiinfecţiei alimentare de la Venus

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitar-Veterinară au verificat furnizorul care a livrat lactate la pensiunea din Venus de unde aproape 30 de copii şi adulţi au ajuns la spital cu simptomele de toxiinfecţie alimentară. Unitatea respecta condiţiile de igienă, dar transportul mărfii s-a făcut cu doi distribuitori intermediari, iar pe drum produsele s-ar fi putut altera.

Specialiştii continuă verificările în cazul focarului de toxiinfecţie alimentară de la pensiunea turistică din staţiunea Venus de unde luni noaptea aproape 30 de turişti, în majoritate copii cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani au ajuns la spital. Ei au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au început să aibă stări de vomă, dureri de cap şi diaree, dar după ce au fost hidrataţi, au putut fi externaţi pentru că nu prezentau forme grave de boală.

Se aşteaptă rezultatele analizelor

Medicii au prelevat probe din restaurantul unde serviseră cina cu mămăliguţă, smântână şi brânză, şniţel de pui şi cartofi prăjiţi. S-a stabilit că normele de igienă în unitate sunt respectate aşa că inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) şi Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) au început verificări şi pentru a stabili provenienţa şi modul în care au fost transportate alimentele care au fost oferite la masă.

„Au fost prelevate probe la SC Ian Prod 2000 SRL din Târguşor, furnizorul de brânză, iar rezultatele analizelor le vom avea în câteva zile. Nu am găsit însă probleme de igienă la condiţiile de preparare şi urmărim lanţul alimentar“, a declarat şeful DSV, dr.Geronimo Brănescu.

Furnizorul a fost verificat

 Inspectorii OPC au controlat şi ei societatea şi au mai stabilit că pentru transportul brânzei au existat doi distribuitori care au transferat marfa de la unul la celălalt. „E posibil ca pe parcursul acestui lanţ, brânza să fi stat în condiţii improprii. Cred că pe drum s-a întâmplat ceva“, a afirmat şeful OPC, Bogdan Dima. El spune însă că se menţine şi suspiciunea ca unul dintre angajaţi să fie purtătorul unui streptococ, dar acest lucru va fi stabilit de analizele medicilor de sănătate publică.

Bogdan Dima ia însă mai puţin în calcul această variantă întrucât formele de boală ar fi fost mai grave. Şi administratorul taberei, Luchi Georgescu a declarat ieri că transportul a ajuns cu întârziere. Concluzia decisivă va fi dată însă de analizele prelevate şi de Direcţia de Sănătate Publică care continuă ancheta epidemiologică, rezultate care vor fi obţinute în următoarele zile.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite