Constanţa: Hotelierii de pe litoral propun ca şoferii indisciplinaţi care parchează pe nisip să fie amendaţi de autorităţi

Constanţa: Hotelierii de pe litoral propun ca şoferii indisciplinaţi care parchează pe nisip să fie amendaţi de autorităţi

Constanţa: Hotelierii de pe litoral propun ca şoferii indisciplinaţi care parchează pe nisip să fie amendaţi de autorităţi

Campania Adevărul de Seară continuă. Inspectorii de la Apele Române nu au mai dat nicio sancţiune în ultima săptămână. Doar doi şoferi au primit amendă în acest sezon pentru că au parcat pe nisip.


Probleme încă mai sunt în staţiunea Saturn, în dreptul hotelului Cerna. Şeful unităţii, Varvara Ilie, spune că este foarte nemulţumită din cauza atitudinii şoferilor. „Turiştii au reclamat că sunt nemulţumiţi de maşinile care parchează pe plajă. Nu mi se pare normal să intri cu maşina pe nisip. Când paznicul hotelului atrage atenţia şoferului, nici măcar nu-l bagă în seamă. Cred că şoferii ar trebui să fie amendaţi de cei care au competenţă sau măcar să fie avertizaţi“, a declarat Varvara Ilie.

Intrare înnisipată

În staţiunile Neptun şi Jupiter, situaţia a fost remediată. Până să se ia măsuri, pe plajă turiştii făceau legea. „Pe lângă faptul că erau însoţiţi de patrupede, intrau cu autoturismele pe plajă. În Jupiter, intrarea pe plajă a fost înnisipată. În acest fel şoferii nu mai riscă. Ştie că nu vor mai putea ieşi de pe plajă“, spune George Lipoveanu, reprezentantul Complexului Hercule din Jupiter.
„Este una dintre problemele de pe litoralul românesc. Pe plaja din Neptun, situaţia este ţinută sub control, pentru că în zona plajei există barieră şi au acces doar maşinile care au permis de trecere“, a declarat şi Nicolae Moroianu, managerul Hotelului Cocor, din Neptun.

Şmecherii, întorşi din drum la Modern

În Constanţa, primele măsuri luate de autorităţi împotriva mitocăniei românilor au efect. Şoferii nu mai avut cum să parcheze pe nisipul de la Modern. Bariera a fost lăsată. Ieri, doar câteva maşini care distribuiau marfă în zonă au intrat pe drumul betonat care străbate plaja Modern. Parcarea din apropierea plajei a devenit neîncăpătoare. Deşi au fost nemulţumiţi, şmecherii au fost nevoiţi să se întoarcă din drum şi să meargă pe jos până la plajă.
Şi panourile informative le-au dat de gândit unora. Ieri după – amiază, un motociclist a renunţat să mai intre pe plajă cu vehiculul, deşi spaţiul îi permitea, doar pentru că a citit avertizările de pe panou.

Motiv de scandal

Pe de altă parte, bariera de la  Modern a devenit motiv de scandal între operatorul de plajă şi autorităţi. Concesionarul sectorului, Sorin Greavu, s-a revoltat faţă de decizia DADL de a acorda permise de liberă trecere pentru cinci autoturisme ale SC CONPRESS HOLDING SRL, firmă care asigură paza în zonă. „Nu mi se pare normal să existe excepţii. Legea e aceeaşi pentru toţi. Pe de o parte Primăria Constanţa îmi trimite adresă prin care mi se aduce la cunoştinţă că pe sectorul meu intră maşini până la malul mării, iar pe de altă parte cei de la Apele Române îmi trimit o listă cu cinci maşini care au acces liber”, spune Greavu. Nicu Moraru, şeful Departamentului de pază al SC Conpress Holding SRL, susţine că asigură paza pentru bunurile de pe plajă şi tocmai de aceea asolicitat ca maşinile să aibă acces. „Până acum n-am văzut pe nimeni să vină pe aici să verifice dacă sunt maşini pe plajă, deşi problema asta e veche“, spune Moraru.

De strajă la barieră

În urma conflictului izbucnit, operatorul de plajă, Sorin Greavu, a decis să predea ieri bariera pe care o primise prin proces verbal celor de la Apele Române. Ieri după-amiază, un angajat al DADL păzea intrarea, urmând ca începând de astăzi un agent de pază de la Zip Escort, firma de pază cu care DADL are contract, să fie în permanenţă la barieră. Bariera nu a fost lăsată pentru toată lumea. O maşină de transport băuturi alcoolice a părăsit ieri după – amiază plaja Modern. Agenţii de vânzări au spus că habar nu au că nu au voie să facă aprovizionarea teraselor în zonă pe timpul zilei. „Aici nu este ca în staţiunea Mamaia, unde terasele sunt deschise pe timpul nopţii. La Modern, după ora 22.00, acestea se închid”, a spus unul dintre agenţi.

Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al DADL, spune că vor găsi o soluţie în perioada imediat următoare. „Operatorul de plajă a pus lacăt. Dacă este o urgenţă, cum poate intra ambulanţa pe plajă?“, întreabă Anton. Nu se va negocia programul de aprovizionare a teraselor, care va rămâne între 2 şi 8 dimineaţa. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: