Constanța: Exerciții navale în apele României, Bulgariei și Turciei

Constanța: Exerciții navale în apele României, Bulgariei și Turciei

Corveta are la bord un echipaj format din 90 de militari

Corveta Contraamiral Horia Macellariu  participă, începând de astăzi, la o serie de execiții navale de luptă contra minelor, căutare şi salvare pe mare, asistenţă umanitară şi protecţia mediului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până pe 27 aprilie, corveta face parte din grupul de Cooperare Navală BLACKSEAFOR, care se desfăşoară în apele internaţionale şi cele teritoriale ale Bulgariei, României şi Turciei.

Corveta, comandată de căpitan-comandorul Liviu Motoc şi având la bord un echipaj format din 90 de militari, pleacă din portul militar Mangalia.

Alături de nava românească, la exerciţii participă fregata Yldirim (Turcia), nava de comandament Slavutich (Ucraina), nava de debarcare a desantului  Tsezar Kunikov (Federaţia Rusă) şi fregata Verni (Bulgaria).

Programul mai cuprinde vizite în porturile Varna (Bulgaria), Eregli (Turcia) şi Constanţa. Pe timpul staţionării în porturi se vor desfăşura exerciţii demonstrative, întâlniri cu oficialităţi militare şi civile, activităţi sociale.

Gruparea BLACKSEAFOR este este activată de două ori pe an pentru a desfăşura exerciţii navale. Comanda Grupării este asigurată, în conformitate cu protocolul de înfiinţare, succesiv de cele şase state riverane Mării Negre care participă cu forţe: Bulgaria, Georgia, România, Federaţia Rusă, Ucraina şi Turcia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările