Constanţa: Diana Mihaela Nivaci este eleva NASA care se visează medic

A primit aprecierile specialiştilor pentru proiectele spaţiale. Cu toate acestea, Diana vrea să salveze vieţile semenilor de pe Pământ. Este perfecţionistă, într-o permanentă căutare de lucruri noi. „Normalul şi rutina sunt cei mai mari inamici ai mei“, spune Diana Nivaci.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adolescenta este foarte hotărâtă. După absolvirea liceului vrea să urmeze Universitatea de Medicină din Bucureşti. „Complexitatea corpului uman mă
fascinează şi simt că trebuie să îl cercetez în amănunt“, şi-a motivat ea alegerea. Până atunci, însă, mai are de aşteptat un an, timp în care trebuie să să pregătească temeinic. Pe lângă desen, biologie, chimie experimentală şi engleză, materia ei preferată se numeşte Proiecte Europene. „Este o materie ce le permite tinerilor să afle cât mai multe despre Uniunea Europeană, dar şi să organizeze acţiuni de protecţie a mediului înconjurător şi implicit să protejeze planeta Pământ, dezvoltând astfel abilităţi de lucru în echipă“, s-a confesat tânăra.

Ea vrea ca după absolvirea liceului să se mute în Bucureşti sau Timişoara şi să îşi deschidă propria afacere în comerţ, organizare de petreceri sau advertising. O altă opţiune este să-şi încerce norocul peste hotare.

Pasionată de film


„În Romania, dacă nu are cine să te susţină financiar, este aproape imposibil să reuşeşti în carieră. În străinătate, chiar dacă este foarte greu,  eşti apreciat şi răsplătit cum trebuie“, spune ea.Pe lângă cea mai mare realizare a ei de până acum, adică premiul de onoare la NASA Space Settlement Design Contest, de curând a câştigat şi un alt premiu important. Este vorba despre o menţiune pe care a obţinut-o la Festivalul Naţional  de Film FILMMIC organizat de Liceul Teoretic Traian.

„Premiul constă în bani, dar şi o excursie la Bucureşti, unde voi putea vizita studiourile MediaPro Buftea“, a mai spus adolescenta. Diana are un singur regret. Deşi a câştigat premiul de onoare la concursul NASA şi a primit o invitaţie pentru a participa la Conferinţa Anuală ţinută de NASA, care se desfăşoară între 28 şi 31 mai în Chicago, din cauza lipsei de bani nu poate merge acolo.
„Eu încă mai sper. Mai avem o săptămână şi poate se va întâmpla un miracol şi voi pleca la Chicago“, a declarat fata.

Fire optimistă

În orice caz, va încerca să nu aibă niciun regret şi să se bucure de micile detalii ale vieţii. „Chiar dacă pe moment am regretat când am greşit sau când nu am reuşit să obţin rezultatul dorit, am reuşit să valorific acele situaţii într-un mod pozitiv, rămânând cu învăţăturile şi experienţa dobândită din acele momente. Consider că aceasta este metoda mea de a deveni mai puternică si de a nu avea regrete, pentru că o viaţa clădită pe regrete nu este fericită“, a încheiat Diana.

Citiţi mai multe în  !


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările