Constanta: Dan îşi vinde nuvela pe plajă şi pe la terase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Dan îşi vinde nuvela pe plajă şi pe la terase
Constanta: Dan îşi vinde nuvela pe plajă şi pe la terase

Îşi vinde cartea, în care şi-a pus tot sufletul, altfel decât se vând de obicei cărţile. Împarte nuvele trase la xerox oamenilor care stau pe plajă sau la terasele din Vama Veche.

Dan scrie de când se ştie, pe orice, pe caiete de dictando, pe agende, pe marginile netipărite ale ziarelor. Scrie unde apucă, pe genunchi, în tren, în drum spre festivaluri sau concerte, la masă, când bea o bere, singur sau cu prietenii, când iubeşte, când este trist dar şi când e fericit.

Ultima carte, pe care a scris-o, intitulată „Nopţi de Vamă” a însemnat şi debutul său de scriitor, un debut neconvenţional aşa cum a fost şi modul în care a fost scrisă.

„Anul trecut a fost un an greu pentru mine şi, supărat pe viaţă, am renunţat la bărbatul responsabil din mine, am lăsat totul baltă şi am plecat la Vama Veche. Am stat acolo o lună jumătate, cu cortul. Am scris în fiecare zi şi, când terminam o nuvelă, o împărţeam celor de pe plajă”, povesteşte Dan.


Nuvelele sale se citesc în cluburi

Tinerii, în special fetele, au reacţionat la foile cu gânduri iar prietenii l-au convins să adune toate  nuvelele într-o carte. S-a întors la Bucureşti şi, cu jutorul prietenilor, a publicat cartea. Totul a fost făcut cu dragoste, spune Dan, un prieten i-a făcut coperţile, o iubită i-a corectat textele, alţi doi prieteni i-au dat banii pentru tipar iar un amic care are o editura i-a publicat cartea.

„Lansarea a fost făcută tot cu ajutorul prietenilor, luna trecută, la un club din Bucureşti care este al unui prieten. Singur nu reuşeam pentru că nicio editură sau librărie la care am fost nu au vrut să mă publice sau să mă distribuie. Cea mai frumoasă senzaţie a fost cînd vedeam tineri în cluburi, dimineaţa, când obosiţi de la petrecerea de peste noapte, îşi trăgeau sufletul citind nuvelele mele”, a mai spus Dan.


„E pentru cei care trăiesc prea mult şi nu mai au timp să scrie”

Poveştile sale sunt despre iubire, aşa cum este şi viaţa lui. Despre iubire, concerte, mare, Vamă, Festivalul Medieval de la Sighişoara, munte, foc de tabără, iarăşi iubire, despărţiri, înfidelităţi şi extaz.

„E o carte despre lumea celor care trăiesc intens, aşa cum îmi place şi mie să cred că fac. Cred că le place doar celor care ascultă cu lacrimi în ochi muzica celor de la Phoenix sau sunt în stare de orice pentru a mai sta o zi la Vamă sau pe munte”.

Anul acesta va sta toată vara la Vama Veche, promovându-şi cartea prin contact direct cu cititorii şi povestindu-le despre ea. „Iau cu mine nuvelele trase la xerox. Împart câte o foaie şi, dacă vor să asculte, le povestesc şi de ce am scris-o”, a mai spus Dan.

Spre mirarea tuturor, inclusiv a lui, cartea s-a vândut foarte bine, şi în Bucureşti, unde o vindea la fel, pe la terase, şi la Vamă. „Pot să spun că e un cadou făcut celor care trăiesc prea mult ca să mai aibă timp să scrie”, şi-a încheiat Dan povestea.

 
Care a fost cel mai puternic efect pe care l-au avut nuvelele tale?

Tocamai terminasem o nuvelă depre o despărţire. Venise în vizită la noi în vizită oprietenă de surorii mele care tocmai îşi părăsise prietenul. Citind povestea a început să plângă, şi-a sunat fostul iubit şi s-au împăcat. De obicei acesta este efectul, fetele plâng iar băieţii încep să se gândească la relaţii ca la o chestiune serioasă.

Ai mai scris şi altceva în afară de nuvele?

Am scris de toate, poezii şi nuvele în special. Am scris însă şi un roman  pe 9 caiete de matematică A4. Eram în liceu iar romanul se intitula „La plezneală în Evul Mediu”. Personajele erau colegi şi prieteni. Săptămânal le dădeam să citească ce aventuri au mai avut în imaginaţia mea.

Ce-ţi place?

Marea, muntele, costumele medievale, corturile, focul de tabără, orice mă face să uit de viteza în care trăim.

Ce nu-ţi place?

Oamenii trişti, cei care uită să se bucure de viaţă şi se trezesc prea târziu că nu au făcut ce le-a dictat sufletul. 


Profil:

S-a născut la 30 ianuarie 1978, în Capitală. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.

Este masterand în Filosofie şi absolvent a patru cursuri postuniversitare, în domeniul Dreptului comunitar european, a Dreptului internaţional, a celui comunitar şi un curs de istoria Uniunii Europene.

De meserie este redactorul-şef şi proprietarul site-ului www.europeană.ro, un site cu informaţii despre Uniunea Europeană

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite