Constanţa: Curtea şcolii, podium pentru liceence

Prima zi de şcoală a echivalat cu etalarea noilor ţinute din colecţia de toamnă - iarnă a liceenilor constănţeni. Uniformele au fost înlocuite cu ţinute extravagante şi accesorii pe măsură, iar telefoanele elevelor de liceu au fost asortate cu noile poşete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dimineaţa, clopoţelul a sunat doar pentru elevii de ciclu gimnazial. Pentru liceeni singurele sunete cristaline au fost cele ale cheilor de la maşină. „Ai mei nu au vrut să-mi dea maşina, dar m-a adus prietenul meu şi tot nu am venit cu RATC-ul", se declară învingătoare Mihaela, elevă la Liceul Internaţional. La ora 9.00, elevii liceului încă depănau amintiri din vacanţă.

„Abia aşteptam să vă povestesc cum a fost în Cipru. M-au cam plictisit ai mei, dar am fost la shopping şi mi-a mai trecut timpul", se destăinuia o altă domnişoară. În spatele lor, se auzea discursul de început de an rostit de directorul instituţiei.


Doar părinţii şi frăţiorii mai mici, aduşi de mână să vadă „cum e la şcoală" sorbeau urările de bine şi putere de muncă ale celui care conduce instituţia.

Înghesuială mare

În curtea unităţii de învăţământ îşi fac apariţia şi „întârziaţii", elevii care au pierdut mai bine de un sfert de oră pentru a găsi un loc de parcare.

Încă de la primele ore ale dimineţii, aleile din jurul liceului erau ticsite de autoturisme. Cele mai multe dintre maşini scumpe, ale elevilor. Maşinile profesorilor atrăgeau doar prin buchetele de flori, înghesuite pe banchetă. Puţin după ora 10.00, sute de elevi şi părinţi se înghesuie în curtea interioară a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân.


Liceencele îşi studiază atent fiecare pas pe care îl fac spre locul în care îşi vor reîntâlni colegii. Îşi netezesc fustele, îşi retuşează machiajul în ecranul telefonului şi se îndreaptă încrezătoare spre mulţime, cu nelipsitul buchet de flori în mână. „Abia aştept să se termine, să ieşim la un suc", se aude o voce din grupul clasei a XI-a A.

„Entuziasm" în prima zi de şcoală


Mii de elevi, părinţi şi profesori, „înarmaţi" cu flori, au umplut în această dimineaţă curţile instituţiilor de învăţământ din oraş. În timp ce bobocii claselor I abia îşi puteau stăpâni entuziasmul din prima zi de şcoală, pe chipul celor mari se citea dezamăgirea că vacanţa mare a luat sfârşit şi că urmează un nou an cu program încărcat şi multe teme pentru acasă. Astăzi, 101.000 de elevi din întreg judeţul au umplut 4.700 de clase.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările