Constanţa: Un copil de nouă ani se prostitua pentru trei lei

Constanţa: Un copil de nouă ani se prostitua pentru trei lei

Memet Ferdi, unul dintre băieţii surprinşi de poliţişti

Băiatul din comuna constănțeană Cobadin avea ca partener de sex un alt băiețel de vârsta sa, care îi oferise bani pentru o partidă orală.

Memet Ferdi, un băiețel de nouă ani din comuna constănțeană Cobadin, a fost surprins de polițiști ieri după-amiază, în spatele căminului cultural, pe când îi făcea sex oral unui alt băiat de vârsta sa, Aliş Beiadin, poreclit „Bomba“. Acesta îl momise cu suma de trei lei.

Provin din familii dezorganizate

Ambii copii provin din familii de romi și nu merg la școală.

Memet Ferdi mai are șapte frați, iar copiii stau singuri, pentru că părinții lor sunt plecați în Spania, iar ei trăiesc din mila sătenilor. Victima obişnuieşte să trăiască din cerşit, singurul venit al familiei fiind alocaţia copiilor. El trăieşte alături de alţi cinci fraţi într-o cameră închiriată.

Aliş Beiadin locuieşte cu mama sa, tatăl fiind în închisoare în Spania pentru proxenetism, cu o pedeapsă de şase ani, după ce şi-a vândut propria soţie pentru diverse sume de bani. Mama băiatului, Aliş Elmar (26 de ani) a fost amendată astăzi cu 500 de lei, pontru că şi-a lăsat copilul minor nesupravegheat.

Ieri, Memet Ferdi a recunoscut că i s-au promis bani daca îi va face sex oral micuţului de aceeaşi vârstă, însă azi copilul le-a spus poliţiştilor că a fost bătut.

Protecţia Copilului ştie că ambii minori locuiesc cu mamele lor

Oamenii legii au sesizat Direcţia pentru Protecţia Copilului Constanţa, care va decide în urma unei anchete sociale dacă minorii implicați în actul sexual rămân în familii sau vor fi duşi într-un centru de plasament.

„Copiii minori provin din familii de romi dezorganizate şi sunt neşcolarizaţi. Noi știm că ei locuiesc cu mamele, taţii fiind plecaţi în Spania. Asistenţa socială de la Cobadin va face o anchetă şi apoi vom vedea dacă minorii pot rămâne în familie, vor ajunge la rude sau se va opta pentru o măsură specială de protecţie“, a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.


CITIȚI ÎNTREAGA POVESTE ÎN ADEVĂRUL DE MÂINE

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările