Constanţa: Cătălin Dorcu, spiriduşul fotograf

Constanţa: Cătălin Dorcu, spiriduşul fotograf

Cătălin a fost ales voluntarul anului

Bucură copii făcând animaţie la diferite evenimente. A ieşit voluntarul anului 2009 şi face acest lucru din simplă plăcere şi pasiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la vârsta de 14 ani a plecat de acasă pentru a face liceul în Bacău. Şi-a luat viaţa în propriile mâini încă de mic şi a avut de învăţat din toate experienţele prin care a trecut.

„Cei patru ani petrecuţi la internat au fost printre cei mai frumoşi. E adolescenţa, când faci cele mai multe nebunii şi când îţi clădeşti cele mai strânse prietenii. Încă păstrez legătura cu prietenii de atunci. Am învăţat multe acolo, ce înseamnă să ai puţin viaţa în mâinile tale. Am început să mă descurc singur“, îşi aminteşte Cătălin.

Fotografia, o reală pasiune

A avut mereu pasiunea pentru fotografie. Aşa mai făcea câte un ban acolo. Se ducea la evenimente şi făcea poze, iar pe lângă developat îşi mai punea şi el câte ceva acolo. „Câştigam cât să pot ieşi în oraş şi să-mi iau câte ceva, nu să mă lăfăi“, povesteşte acesta. Dintr-o „greşeală“ a ajuns la Constanţa, când avea bagajul făcut pentru a pleca la munte. A fost sunat de o fundaţie  pentru experienţă de voluntariat la Constanţa. Când a auzit despre ce este vorba a fost imediat încântat de idee şi direcţia s-a schimbat.

„Când am auzit că este vorba despre copii, animaţie, tineri, jocuri şi mare, mi-a surâs ideea imediat. Am învăţat foarte multe de la ei. Am stat o vară aici, apoi m-am hotărât să fac un an de voluntariat. Mă ocupam de organizarea taberelor, activităţi cu copii şi tineri, timp liber folosit în mod educativ pentru copii. Mi-a plăcut la nebunie şi apoi mi s-a oferit posibilitatea să plec la studii în Italia printr-o bursă“, spune animatorul.

„Voluntariatul  nu este un timp pierdut“

Acum este dedicat trup şi suflet acestei meserii şi nu se mai poate despărţi de ea. Adoră copiii şi să stea cu ei, să facă magii, să se îmbrace în pirat, spiriduş, doar pentru a face copii fericiţi. „Pentru că este o mare satisfacţie să-i vezi că se bucură. Eu sunt încântat de ceea ce fac. Clovn, magician, animez petrecerile copiilor de la cluburile de joacă, şcoli, grădiniţe. Acum fac şi ceea ce îmi place şi câştig şi bani“, declară Cătălin. Pentru Cătălin banii nu înseamnă totul. Important în viaţă este să fii multumit cu tine.

„Cuvântul gratuitate nu are valoare“

Acum este voluntar la Asociaţia Psihologilor şi Psihopedagogilor, pentru că  îi place psihologia, tot ceea ce ţine de om, tocmai de aceea a făcut şi filosofia. Aici a câştigat Premiul I al Galei Voluntarilor. Visează să rămână în domeniu şi să aibă un job în domeniul asistenţei sociale. „Componenta altruistă din mine am învăţat-o de la celelalte persoane care mi-au arătat că merită. Rămâi surprins că nimeni nu mai crede în cuvântul gratuitate“, spune Cătălin.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: