Constanţa: O casnică, la un pas de moarte după ce a făcut o boală provocată de stres

Lenuţa Marin din Oltina, judeţul Constanţa, a ignorat stările de amorţeală ale mâinilor şi picioarelor după o curăţenie generală în toată gospodăria. Femeia a fost internată în stare gravă la Constanţa şi transportată astăzi la spital, la Bucureşti, pentru o analiză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lenuţa (36 de ani) a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean în urmă cu două săptămâni. Medicii spun că debutul bolii s-a manifestat prin amorţeli, însă femeia a pus totul pe seama unei efort fizic îndelungat, după ce a făcut curăţenie generală în toată gospodăria.

„A venit la mine pe 23 august cu senzaţie de amorţeală pe membrele inferioare. I-am dat imediat bilet de trimitere la Constanţa", a spus Leila Curtmola, medicul de familie al femeii.

Soţul Lenuţei, Ionuţ Marin, spune că boala a debutat în urmă cu trei săptămâni, după o curăţenie generală în gospodărie. „Soţia mea este casnică, dar nu cred că din cauza stresului suferă de această formă rară de boală, cum am auzit. A făcut curăţenie prin casă ca orice altă gospodină. Noi iniţial, am crezut că are hernie de disc, ne-am gândit că s-a forţat când a ridicat prin casă. Acum nu mai ştim ce să credem", spune deznădăjduit Ionuţ Marin. El a crezut apoi că lipsa calciului din organism, aşa cum arătau analizele, explică stările de rău ale femeii. 

Medicii constănţeni spun că atunci când a ajuns la Urgenţă, pacienta era aproape paralizată. „Nu putea să-şi mai folosească mâinile şi picioarele, nu mai putea să ţină o cană cu apă în mână", a explicat Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa.

Diagnosticată cu o boală rară

„Pacienta a fost diagnosticată cu poliradiculonevrită, iar starea sa este acum stabilă", a declarat medicul Anca Hâncu, şefa secţiei de Neurologie din cadrul unităţii medicale, unde femeia a fost internată.

Constănţeanca este casnică şi în afară de treaba din gospodărie nu avea altă activitate. „Soţul ei câştigă bine. Acasă are o fetiţă de îngrijit şi nu-mi vine să cred că s-a declanşat din cauza stresului" a afirmat primarul din Oltina, Gheorghe Chirciu.

Afecţiunea de care suferă femeia din Oltina este una deosebit de rară. „Poate apărea la orice vârstă şi este produsă de suprasolicitarea fizică şi psihică. Personal, am avut câte un astfel de caz o dată pe an", a explicat medicul Hâncu. Pacienta se află în drum spre un centru medical privat din Bucureşti, unde medicii îi vor efectua o electromiogramă. Pacienta se va întoare tot astăzi în Constanţa.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările