Constanţa: Autorităţile din Tulcea se roagă să nu mai ningă

Constanţa: Autorităţile din Tulcea se roagă să nu mai ningă

Zăpada le-a dat de lucru tulcenilor

Reprezentanţii firmei desemnate să se ocupe cu deszăpezirea în municipiul Tulcea, SC Servicii Publice SA acuză Primăria de faptul că fondurile repartizate pentru aceste acţiuni sunt insuficiente.

„Dacă ar ninge 24 de ore, costurile unei deszăpeziri imediate ar putea ajunge la suma de 148.000 lei/zi. Aceasta include acţionarea cu 24 de utilaje pe aproximativ jumătate din cele 220 de străzi ale oraşului (72.000 lei), 45 muncitori (10.800 lei), material antiderapant (65.000 lei). În schimb, dacă s-ar intra pe toate străzile oraşului, sumele s-ar putea dubla la aproape 300.000 lei” a declarat Costel Constantinescu, purtător de cuvânt al firmei Servicii Publice.

Având în vedere că bani pentru suplimentarea plăţilor nu prea mai sunt în visteria Primăriei, specialiştii în deszăpezire se roagă  să nu mai ningă.

Buget insuficient pentru deszăpezire

„Sumele alocate în perioada de criză pentru activitatea de deszăpezire sunt total insuficiente pentru a asigura fluidizarea circulaţiei în condiţiile de iarnă din ultimele zece zile.

Chiar şi în aceste condiţii, am reuşit asigu¬rarea circulaţiei pe arterele rutiere principale ale oraşului, astfel ca pe o porţiune de jumătate de metru, când nu este recomandată circulaţia rutieră, tulcenii au putut să se deplaseze cu maşina la cumpărăturile de sărbători” a precizat Costel Constantinescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: