Constanţa: Andrei Crăciun aduce surâsul pe chipul orfanilor

Constanţa: Andrei Crăciun aduce surâsul pe chipul orfanilor

Andrei organizează spectacole pentru cei mici

Pentru un tânăr care a crescut la casa de copii, Crăciunul a fost întotdeauna un prilej să zâmbească, să se bucure şi să-i molipsească pe cei din jur cu energia lui.

N-ai spune despre el că a crescut la casa de copii de la vârsta de trei ani. Andrei Eduard Crăciun (24 de ani) are speranţă în suflet cât pentru o viaţă de om, cu toate că persoana care i-a dat viaţă l-a abandonat. Tot timpul cu zâmbetul pe buze, vesel, Andrei este un exemplu pozitiv pentru copiii care-l înconjoară, în ciuda faptului că viaţa a fost crudă cu el.

Mândru de numele Crăciun


În această perioadă, Andrei Eduard Crăciun a pregătit spectacole artistice inedite alături de copiii instituţionalizaţi. Şi cum de Sărbători copiii abandonaţi în centrele de plasament se simt mai singuri ca niciodată, fără să simtă căldura din sânul unei familii, Andrei Eduard Crăciun le transmite din curajul lui. Pentru el, Crăciun nu reprezintă doar numele de familie, ci şi o sărbătoare intimă, foarte dragă lui, care-l cinsteşte. „După sărbătoarea de Sfântul Andrei, Crăciunul este o zi deosebită, plină de veselie, bucurie şi mângâiere. Îmi dă şansa să le împărtăşesc tuturor ceea ce simt şi să sper la un trai mai bun“, mărturiseşte el.

Absolvent al Facultăţii de Istorie şi stundent în anul doi la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, secţia Pedagodia învăţământului primar şi preşcolar, ambele din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, tânărul a reuşit să-şi găsească un job de suflet. „Sunt angajat la Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii şi voluntar la Centrul de Plasament «Micul Rotterdam», ambele din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa“, spune Andrei.

Va onora o tânără cu numele lui

Dacă până acum a trăit cu bune şi cu rele perioada studenţiei, cu restanţe, cu bucurii multe şi cu prietenii legate pe viaţă, amintind de sora de suflet Andreea Dima, acum a venit momentul să-şi întemeieze o familie.

Locuieşte într-un apartament al direcţiei, fără să plătească întreţinerea sau chiria. Banii pe care-i câştigă îi strânge pentru evenimentul cel mai important. După o perioadă de logodnă care a durat doi ani, Andrei a stabilit împreună cu Marinela, colegă de centru, ca în luna februarie a anului 2010 să-şi unească destinele. „Vom scoate doar actele, apoi vom face şi cununia religioasă“, adaugă el.

De Crăciun, Andrei Eduard Crăciun vă doreşte sărbători fericite, sănătate, să aveţi căldură în suflete, dar mai ales speranţă şi credinţă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: