Constanţa: Ana-Maria Oancea - premianta NASA

Ana-Maria a realizat împreună cu o altă colegă, un proiect cu care au câştigat premiul de onoare la un concurs organizat de către NASA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai mare realizare de până acum a Anei este premiul de onoare pe care l-a câştigat de curând la Concursul Internaţional de Proiectare de Staţii Spaţiale organizat de către NASA.

Acest concurs a constat în găsirea unui design potrivit, amplasarea staţiei în spaţiu, precum şi găsirea unor soluţii originale pentru crearea condiţiilor de pe pământ, pe staţie, asta însemnând gravitaţie, aer, apă, clădiri, mijloace de transport şi multe altele.

„Staţia trebuia să fie independentă de pământ şi să asigure dezvoltarea speciei umane pe viitor“, povesteşte  tânăra.

Cum niciuna dintre ele nu avea cunoştinţe aprofundate în anumite domenii, a fost nevoie de foarte multă muncă. În final, însă, au reuşit să afle lucruri noi şi interesante, pe care nu credeau că le vor descoperi vreodată, dezvoltându-şi astfel abilităţile în astronomie, design, grafică, tehnlogie modernă şi multe alte domenii. Toate acestea nu ar fi putut fi însă posibile fără sprijinul profesorului Cristinel Maga. Acesta le-a ascultat mereu ideile şi le-a încurajat.

A realizat un film despre animale

În afara participării lor la concursul de la NASA, Ana Maria a realizat tot cu colega sa şi un filmuleţ prin care au vrut să arate că şi animalele au suflet şi merită iubite.

Totul a pornit la orele de curs. Ea spune că în acest fel şi-a putut exprima viziunea asupra lumii în care trăim. Pelicula a fost realizată în cadrul concursului naţional de filme de scurt-metraj cu tema „Implică-te! Nu fi indiferent!“, organizat de Liceul Teoretic Traian.

Acesta presupune realizarea unui film utilizând aparatura proprie şi un scenariu gândit de elevi. Filmul a avut scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la problema animalelor maltratate.

„Maria, o fată care se purta urât cu animalele, dar şi cu oamenii din jurul său devine într-o zi victima unui accident. Astfel, în timp ce ea era inconştientă, are viziunea vieţii din perspectiva unui câine, vede ce înseamnă să nu ai ce mânca sau să fi mângâiat, dar mai ales cât de rău te poţi simţi când eşti chinuit de oameni. În acel moment, Maria îşi recăpătă cunoştinţa şi îşi dă seama de faptele ei, regretându-le foarte mult“, a povestit fata.

Pentru că este o mare iubitoare de animale, Ana- Maria vrea ca după terminarea liceului să urmeze cursurile Facultăţii de Medicină Veterinară.

Citiţi mai multe în !Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările