Constanța: Prima ambarcațiune de lux dedicată turismului de pe litoral

Proprietate a Hotelului Vega din staţiunea Mamaia, goeleta Adornate a ieşit astăzi pentru prima dată în larg, inaugurând astfel programul de agrement oferit turiştilor la Marea Neagră; o călătorie costă între 109 eruo şi 1249 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

În dana de pasageri a Portului Constanţa goeleta Adornate se impune prin ţinuta extrem de elegantă. Înconjurată de zeci de marinari care aşteaptă aliniaţi turiştii, nava este gata de plecare în prima ieşire în Marea Neagră. Ambarcaţiunea de agrement este construită din lemn preţios, are două catarge impunătoare, şase vele.

Dintr-un pliant oferit încă de pe cheu mai aflăm că avem în faţă o goeletă cu o lungime de 45 de metri şi lăţime de 6,6 m, care poate naviga cu motor dar şi cu vele. Astfel, atinge viteza maximă de 13 noduri la navigaţia cu pânze şi 8 noduri la propulsia cu motor.  Chelneri impecabili te întâmpină cu şampanie şi apoi la un bufet cu dichis servit la bordul navei.


„Este vorba despre un turism de agrement pe care românii îl vedeau doar în alte ţări, însă şi hotelurile din Mamaia pot face acest lucru. Lansăm un pachet turistic care cuprinde plimbări de agrement în Marea Neagră, dar şi în Delta Dunării şi apoi spre Balcic, Odesa sau Istanbul“, declară, la bordul navei, Gelu Enciu, directorul executiv al Hotelului Vega.

La bordul navei am mai aflat că Adornate este o goeletă autentică construită în anul 1997 şi recondiţionată în anul 2006, proiectată special pentru iubitorii luxului şi a aventurilor pe mare. De-a lungul timpului, nava a mai navigat pe întreaga Mediterană, de la Insulele Baleare, Barcelona şi Valencia până la Riviera Franceză de la Marsillia la Monte Carlo.

„Acum se află în Marea Neagră şi sperăm să avem voiaje cât mai multe şi vânt bun din pupa“, a declarat Gelu Enciu, directorul executiv al Hotelui Vega.


Poţi învăţa să mânuieşti velele

Comandantul Constantin Cristescu avertizează încă de la început că la bordul goeletei poţi participa la toate activităţile navei, poţi învăţa să navigi, să mânuieşti velele şi să faci carturi. Echipajul navei este format din 10 persoane. „Pentru siguranţa maximă a pasagerilor, mai ales că este vorba despre turişti“, explică comandantul.

O călătorie de 5 - 6 ore în largul Mării Negre cu prânzul sau cina la bord costă 109 de euro pentru adulţi şi 55 euro pentru copii.

Citiți mai multe în   de mâine!

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările