Constanta: Șase indivizi trimiși în judecată după ce, în anul 2008, au jefuit o tânără din Hârșova

Constanta: Șase indivizi trimiși în judecată după ce, în anul 2008, au jefuit o tânără din Hârșova

Constanta: Șase indivizi trimiși în judecată după ce, în anul 2008, au jefuit o tânără din Hârșova

Procurorii constănțeni au finalizat cercetările în cazul tâlhăriei petrecute în luna noiembrie a anului trecut la Hârșova, când șase persoane mascate cu cagule au atacat o tânără și i-au furat din apartament 400.000 de euro. Victima, Adriana Socaci, a fost legată, bătută și amenințată cu o sabie pentru a le da spărgătorilor cifrul casei de bani.


Vasile Saviuc (31 de ani) și George Cristian Ene (21 de ani) au intrat cu forța  în locuinţa Adrianei Socaci din oraşul Hârşova. După ce au lovit-o de mai multe ori și au reușit să o imobilizeze, aceștia au amenințat-o cu sabia pentru a o determina să le dea cheile și cifrul casei de bani. Cei doi au furat din seif suma de 140.000 de euro şi 700.000 de lei, după care au fugit. După câteva minute, femeia a fost găsită de către Marian Chiocaru, concubinul ei, și a fost transportată de urgență la spital unde a rămas internată cu multiple traumatisme.

Cum au acționat


În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că indivizii care au pătruns în apartament au fost ajutați și de Tănase Lupu (48 de ani), Mihai George Sîntion (26 de ani), Marian Alexandru Lupu (20 de ani). Oamenii legii spun că tânărul Lupu a fost cel care a strâns informații despre locul unde urmau să dea lovitura. Cei cinci au primit o mână de ajutor și de la de Ionuţ Velichea (19 ani).

După comiterea faptei, acesta a luat de la cei doi Lupu diferite sume de bani, deşi ştia că acestea au fost obțiunute în urma unui jaf. Pontul despre existența sumelor de bani venise de la Geroge Cristian Ene care, în 2007, lucrase la amenajarea interioară a apartamentului Adrianei Socaci. Astfel, vreme de de o săptămână, spărgătorii au urmărit activitatea victimei pentru a alege momentul potrivit în care să comită spargerea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Vasile Saviuc şi George Cristian Ene, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, a lui lui Marian Alexandru Lupu şi Tănase Lupu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tâlhărie şi tentativă de furt calificat, a lui Mihai George Sîntion, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie, iar a lui Ionuţ Velichea pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: