Constanţa: Încă o captură de ţigări netimbrate din casa lui Viorel Done

Viorel Done a ajuns iar în atenţia comisarilor Gărzii Financiare Constanţa, la numai o lună de la o intervenţie în forţă a Serviciului de Investigare a Fraudelor, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Serviciului de Intervenţie Rapidă pentru o importantă captură de ţigări, băuturi alcoolice şi cafe de provenienţă ilicită.

Ca şi la acea dată, o impresionantă cantitate de ţigări a fost găsită în imobilul din strada Ion Bănescu, nr. 15, care aparţine lui Viorel Done. În urma verificărilor efectuate joi de către comisarii Gărzii Financiare Constanţa, au fost găsite, în acelaşi imobil, 2.318 pachete de ţigări (Marlboro, Pall Mall, Assos, Winston, Kiss, Karelia, LM) a căror provenienţă nu a putut fi dovedită. Acestea erau timbrate în Republica Moldova şi Ucraina şi erau destinate comercializării către populaţie.

Evaziune cu cereale

În urma unor verificări efectuate la SC Poltav Serv SRL din Constanţa, al cărui administrator este cetăţean moldovean din Chişinau, s-a constatat faptul că aceasta a achiziţionat floarea-soarelui, grâu, rapiţă şi porumb, de la diverse persoane fizice, pe bază de borderouri de achiziţie.

Verificările realizate de către comisarii Gărzii Financiare au scos la iveală faptul că persoanele trecute în actele de achiziţie nu au recunoscut tranzacţia, iar celelalte datele menţionate în borderouri erau fictive. „În aceste condiţii s-a considerat că borderourile de achiziţii prezentate nu pot fi considerate documente de provenienţă, procedându-se la confiscarea sumei încasate din vânzarea cerealelor în valoare totală de 21.350.000 de lei“, a declarat Cristian Radu, comisar şef al Gărzii Financiare Constanţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: