Constanța: În supermarketuri se vor instala semafoare pentru alimente

Cu ajutorul unei organizaţii nonguvernamentale, supemarketurile constănţene introduc semafoare pentru alimente. Acestea vor indica clienților cât sunt de sănătoase produsele pe care doresc să le cumpere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rafturile supermarketurilor sunt pline de produse alimentare care mai de care mai atrăgătoare, însă, pe niciuna dintre acestea nu este specificat cât de sănătoase sunt. Mai mult, pe etichetele alimentelor găsim substanţe ale căror denumiri de neînţeles pentru consumatori.

Astfel, noul sistem indică, prin culori, nivelul de substanţe chimice din aliment.

Culoarea Roșie indică: îngrăşăminte chimice, conservanţi, coloranţi, emulgatori, hormoni de creştere; Galben indică - produsele sunt pe jumătate ecologice, nu conţin E-uri, animale crescute în bacterii; Verde - se folosesc numai culturi ecologice,  nu se adaugă aditivi, animalele sunt hrănite cu furaje ecologice.

Însă, clienţii supermarketurilor nu prea se înghesuie să cumpere produse ecologice şi acest lucru fie din cauza preţului mai piperat, fie din cauza slabei promovări a acestui tip de alimentaţie.

Până la apariţia unor astfel de dispozitive în marile magazine, cumpărătorii trebuie să se uite foarte atent pe etichetele alimentelor.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările