Constanta: În sudul litoralului, șmecherii încă mai bătătoresc nisipul cu roțile mașinilor

Constanta: În sudul litoralului, șmecherii încă mai bătătoresc nisipul cu roțile mașinilor

Constanta: În sudul litoralului, șmecherii încă mai bătătoresc nisipul cu roțile mașinilor

Dacă pe plaja Modern maşinile nu mai au acces, în sudul litoralului nu a fost rezolvată problema parcării pe nisip. Şoferii teribilişti încă mai intră cu mașinile pe plajă. Ieri, pe plaja din Saturn, dar şi pe porţiunea de nisip dintre Eforie Nord şi Eforie Sud reporterii Adevărul de Seară au găsit mai multe maşini parcate pe nisip.


CITEȘTE ȘI

Campanie Adevărul de Seară „Să scoatem maşinile şmecherilor de pe plajă“

Fără să le pese că riscă să fie amendaţi, şoferii au parcat maşinile la umbră, pe nisip. Ieri, pe plaja din Saturn, din dreptul hotelului Cerna era parcat un Opel Astra cu numărul de înmatriculare  CT 96 SGM. Şi pe porţiunea de nisip dintre Eforie Nord şi Eforie Sud erau maşini parcate pe nisip. Pe plaja Modern din Constanţa, însă, s-a lăsat bariera. Azi – dimineaţă, lacătul era pus, iar şoferii nu au mai putut să intre cu maşina nici măcar pe drumul betonat care duce spre terase. Cei care veniseră cu maşinile au fost foarte supăraţi şi au înjurat că trebuie să-şi lase maşinile în parcarea unde trebuie să plătească trei lei pe oră.  Alţii au găsit altă soluţie – şi-au lăsat maşinile pe dig.

„În altă țară nu și-ar parca mașina pe nisip“

Şmecherii care parchează pe plajă creează o imagine proastă turismului din România. „Este una dintre problemele pe care le avem pe litoral. Nu ar fi vorba că turiştii nu găsesc locuri de parcare, mai ales acum, la început de sezon. Este vorba mai mult despre tendinţa românilor de a face acasă, în ţară, ceea ce nu fac în străinătate. În altă ţară nu şi-ar parca maşina pe nisip. Acasă, românul are impresia că trebuie să i se permită totul. În schimb, are pretenţii, critică. Este vorba despre mentalitatea oamenilor” , spune Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Corina Martin consideră că ar trebui luate măsuri pentru a evita accidente în genul celui petrecut anul trecut, pe plaja din Costineşti, când doi turişti au fost accidentaţi de un 4X4.

Uite bariera, nu e bariera

În urma semnalelor trase de cotidianul nostru, Primăria Constanţa, la solicitarea Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, a montat luni o barieră pe plaja Modern. Marţi, însă, bariera a fost stricată. Sorin Greavu, concesionarul plajei, susţine că proprietarii de terase din zonă au forţat bariera şi au spart lacătul, nemulţumiţi fiind că trebuie să-şi facă aprovizionarea doar între orele 2 şi 8 dimineaţa. Joi dimineaţă, bariera a fost reparată de muncitorii DADL. Tot ieri, au fost montate şi primele panouri informative care avertizează şoferii că dacă parchează pe nisip riscă amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei.

Campania continuă!

Trimiteţi-ne fotografii, filmuleţe sau sesizări pe adresa constanta@adevarul.ro. De asemenea, aşteptăm comentarii despre năravurile şmecherilor care parchează direct pe nisip pe constanta.adevărul.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: