Constanţa: 65 de poliţişti din ţară vor fluiera pe litoral

Constanţa: 65 de poliţişti din ţară vor fluiera pe litoral

Constanţa: 65 de poliţişti din ţară vor fluiera pe litoral

Oamenii legii se plâng că de la an la an numărul celor detaşaţi pentru a menţine ordinea pe litoral este din ce în ce mai mic.


Nu mai puţin de 65 de agenţi de circulaţie din ţară dotaţi cu motociclete şi autospeciale vor veni, începând cu data de 1 iulie, în sprijinul colegilor de la Constanţa. În acest sezon estival, vor fluiera pe litoral agenţi din peste 20 de localităţi, precum Bucureşti, Bacău, Bistriţa, Buzău, Sibiu, Bacău, Caraş – Severin, Cluj, Dâmboviţa, Iaşi, Timiş, Vrancea, Olt şi Suceava.
Din păcate, criza financiară pare să fi afectat şi Ministerul de Interne. În anul 2002 la Constanţa, au venit peste 120 de oamenii ai legii din toată ţara. În 2009, numărul poliţiştilor detaşaţi s-a înjumătăţit. „31de agenţi de circulaţie vor fi prezenţi în trafic pe 30 de motociclete. Traficul pe litoral va fi supravegheat de încă patru aparate radar, iar alte 13 echipaje se vor deplasa pe drumurile de acces dintre staţiuni pentru prevenirea incidentelor grave“, a declarat comisarul şef Cristian Bratu din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa.

Cazare pe întreg litoralul

Pentru a acoperi întregul litoral cu efective de poliţie, agenţii vor fi cazaţi în localitaţile în a cărei rază îşi vor desfaşura activitatea. Astfel, 34 de agenţi, care vor lucra în municipiul Constanţa dar şi în zonele limitrofe, respectiv Ovidiu şi Murfatlar, vor fi cazaţi în staţiunea Mamaia. La Costineşti vor fi cazaţi trei agenţi, iar la Saturn alţi opt care vor deservi zona Mangalia, Saturn şi Cap Aurora. Tot în partea de sud a litoralului, mai exact la Eforie, vor fi detaşaţi şi cazaţi opt poliţişti, în timp ce la Medgidia şi Cernavodă vor fi cazaţi 12 agenţi, câte şase pentru fiecare localitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: