Constanta: 14 poliţişti de la Poliția Rutieră Constanța au fost reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intermedieri de acte, negocieri pentru iertarea unor puncte de penalizare, trafic de influenţă şi divulgarea de secrete unor persoane anchetate penal. Acestea sunt doar câteva dintre acuzaţiile aduse celor 36 de poliţişti ai Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa anchetaţi de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). Șocant este și faptul că printre cercetaţi se află şi un agent care a decedat la începutul lunii aprilie. La aceast

CITEȘTE ȘI
Polițiștii corupți au stricat concediile
Numele celor 40 de persoane anchetate de DGA

Ancheta ofiţerilor DGA a fost o bombă cu ceas montată chiar în telefoanele agenţilor de la Rutieră. Ieri dimineaţă, lucrătorii DGA, în colaborare cu lucrători ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, cu sprijinul Jandarmeriei Române, au efectuat 50 de percheziţii, atât la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, cât şi la domiciliile a 39 de agenţi de poliţie rutieră şi patru cetăţeni suspectaţi de comiterea unor fapte de corupţie. Din dosarul prezentat procurorilor reiese că aceştia sunt învinuiţi de săvârşirea infracţiunilor de luare şi dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, folosirea în orice mod direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi fals intelectual.

Cinci luni de anchetă

Cercetările în dosarul poliţiştilor de la Rutieră au început în luna februarie a acestui an. Rezultatele nu au întârziat să apară. Ofiţerii DGA au constatat că aceştia au încălcat în mod repetat atribuţiunile de serviciu, favorizând anumite persoane prin neaplicarea măsurilor legale la regimul circulaţiei pe drumurile publice, traficându-şi influenţa pe lângă alţi colegi, în scopul de a nu fi aplicate sancţiuni unor contravenienţi. Cu ocazia percheziţiilor efectuate ieri dimineaţă au fost ridicate mai multe unităţi de calculator, documente şi înscrisuri, sume de bani, precum şi alte bunuri necesare soluţionării cauzei.

Negocieri cu termeni secreţi

Surse din rândul anchetatorilor suţin că agenții foloseau un limbaj codat la fiecare convorbire telefonică. „SC“ reprezenta sancțiune contravențională, „AV“ era folosit pentru avertisment, iar „FP“ semnificând fără puncte de penalizare. Se pare că au existat cazuri când o dispeceră sufla în fiolă în locul șoferului pentru a-l scăpa de orice învinuire. Aceleaşi surse susţin că agenţii au fost atenţionaţi de către şefi în diferite rânduri asupra riscurilor la care se expun pentru că liniile telefonice nu sunt sigure, însă agenţii şi-au văzut liniştiţi de treabă până când au fost ridicaţi de ofiţerii DGA.

Mai multe amănunte citiți în ediția de astăzi a cotidianului Adevărul de Seară Constanța

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite